Sport 23 August 2007 02:16
Accidentat in iarna, fotbalistul din Ghencea n-a mai facut parte din familia tricolorilor. Aseara a deschis scorul

Amicalul de aseara, Romania - Turcia, scor 2-0, n-a fost unul extrem de spectaculos. Ba, pe alocuri, chiar amortit am putea spune. Fotbalistii nici nu au avut parte de vreo atmosfera incendiara din tribune, acolo unde fanii, care nu au venit in numar mare, nu s-au manifestat ca la alte partide cu miza. Turcii, cu Sukur lasat pe banca tehnica, au inceput in forta partida si au avut chiar o bara la sutul lui Arda Turan, in minutul doi. Surprinsi un pic de aceasta replica, tricolorilor le-au trebuit ceva minute pentru a echilibra forta din teren. Abia in minutul 30, ai nostri au incercat poarta reprezentativei semilunei la un contraatac cu Marica in prim plan.

Destul pentru o prima repriza a unui meci care trebuia castigat, asa cum au spus tricolorii inainte de meci. A, poate mai merita semnalata si "floricica" lui Mutu (32) care a incercat un lob peste Serdar. Dorinel a dinamizat jocul nationalei La pauza, Piti a facut doua schimbari care au dat o cu totul alta fata echipei. Inimosul Banel, dar mai ales Dorinel au ajutat Romania sa arate ca o echipa de fotbal.

Veteranul tricolorilor a fost in mare verva si a aratat ca un pusti care nu trebuie sa rateze ocazia de a-i demonstra selectionerului ca merita sa joace. Parca Marica, Dica si Mutu s-au simtit mai altfel cu Munti in teren. Au aparut fazele spectacol, doua dintre acestea fiind finalizate de ultimii doi. Reusita „Briliantului" l-a avut la baza pe Dorinel, care a izbutit o pasa de vreo 30 de metri exact spre Adi, acesta finalizand dupa ce a umilit apararea turca.

Si daca cineva mai avea vreo indoiala trebuia sa o spulbere dupa acest amical. Dorinel mai trebuie pastrat macar pana la finalul acestei campanii.

„Am incredere in Dorinel"

Adrian Mutu, care a laudat jocul veteranului Munteanu (39 de ani), a inchis tabela si a ajunsla cota 25, ceea ce-l face pe atacant cel mai bun marcator dintre fotbalistii aflati in activitate.

Mai mult, atacantul formatiei italiene Fiorentina a evoluat in 55 de jocuri pentru nationala Romaniei, ceea ce inseamna ca, aproape, a marcat un gol la fiecare doua partide.

"Am jucat destul de bine si pana la urma ce conteaza este victoria. Am avut 20 de minute mai slabe la inceput dar e bine ca ne-am revenit iar in repriza a doua am jucat cum trebui s-o facem de fapt. Ma bucura revenirea lui Dorinel si daca nu poate sa mai tina un meci 90 de minute, dar experienta si valoarea lui ne pot ajuta oricand. Cred ca poate juca la turneul final Euro 2008, chiar daca o va face mai putin", a afirmat "Briliantul".

Si antrenorul Victor Piturca s-a aratat incantat de rezultatul meciului cu Turcia, dar a fost suparat din cauza numarului mic de spectatori.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.