Ieri dupa-amiaza, MMI Andrei Istratescu a reusit o victorie senzationala in fata fostului campion mondial de sah, rusul Anatoli Karpov, la capatul unei dispute strategice care a durat ceva mai mult de patru ore in "Sala Ballroom" din incinta Hotelului Crowne Plaza. Dornic sa recupereze punctul pierdut in partida a doua, cand a fost obligat sa se recunoasca invins de legendarul sau adversar, Istratescu a ales sa inceapa cea de-a treia intalnire de ieri cu o varianta destul de rara din Partida Rusa, intalnita doar de doua ori in practica lui Karpov.

Dupa primele mutari, cei doi sportivi si-au baricadat regii pe flancuri opuse, fapt care a condus ulterior la un joc extrem de taios, in care reprezentantul nostru a prezentat la mutarea 15 si o inovatie tactica, aruncand turnul in atac. Astfel, desi pozitia negrului parea destul de solida, atacul dezlantuit al lui Istratescu a avut castig de cauza, Karpov fiind obligat in cele din urma sa renunte la dama pentru cele doua turnuri albe. Intrat in criza mare de timp, marele campion rus a cautat cu disperare solutia salvatoare, dar acele cronometrului de concurs l-au "tradat" intr-un final in care Istratescu incerca sa-si fructifice avantajul damei. In urma acestei victorii istorice, situatia la general este egala, scor 1,5 - 1,5.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.