Sport 20 August 2007 02:11
Antrenorul Dusan Uhrin jr. a suferit, vineri seara, prima infringere intr-un meci oficial de cind a preluat functia de antrenor al echipei Poli Timisoara.

Unirea Urziceni a invins pe teren propriu, scor 4-1, Politehnica lui Marian Iancu, in uvertura etapei a 4-a a Ligii 1. Intr-o partida care a avut de toate (goluri spectaculoase, cartonase galbene, o eliminare, penaltiuri), portarul gazdelor, Bogdan Stelea, a fost eroul meciului. Fostul international a aparat in doua rinduri o lovitura de la 11 metri executata de Gigel Bucur, in minutul 90. Abia la a treia repetare, dictata de arbitrul Alexandru Deaconu, banatenii au reusit sa inscrie, prin Alexa. De altfel, cu toate ca era echipa mai slab cotata, Urziceni a evoluat fara teama, ducind cu lejeritate scorul la 2-0, dupa o dubla reusita de Bogdan Stancu ( `6, `51). Pe final, Urziceniul a mai oferit un recital, rezervele Paduretu (`83) si Onofras (`86) trecindu-si numele pe lista marcatorilor, inainte de golul de onoare al timisorenilor. Antrenorul Dan Petrescu a fost trimis in tribune pentru proteste, in minutul 71, si a stat la masa presei, iar cind arbitrul a dictat penalty a plecat. De asemenea si presedintele Unirii, Mihai Stoica, a incasat un "rosu", pentru ca l-a aplaudat ironic pe arbitrul de rezerva.

Deaconu lamureste faza penaltiului

Arbitrul Alexandru Deaconu a precizat ca a dictat repetarea de trei ori a penaltiului, deoarece Marius Onofras a atins balonul cu mina in timp ce mingea se afla in bratele lui Stelea."Lumea s-a grabit sa ma judece, dar au fost doua faze distincte. La prima, am acordat penalty pentru un fault in suprafata de pedeapsa. In momentul executarii, aproape toti jucatorii intrasera in careul de 16 metri. Conform regulamentului, am hotarit repetarea loviturii. S-a executat si, dupa ce Stelea a retinut balonul, Onofras a lovit balonul cu mina in timp ce acesta se afla in bratele portarului. Deci, nu s-a repetat lovitura de pedeapsa, au fost doua penaltiuri intr-un minut", a explicat Deaconu.

Mihai Stoica: "Alexa, un derbedeu"

Presedintele Unirii Urziceni, Mihai Stoica, a declarat la finalul partidei ca mijlocasul oaspetilor, Dan Alexa, l-a injurat pe toata durata meciului. "Ce se intimpla cu arbitrajele impotriva noastra e inadmisibil. Dan Petrescu a fost eliminat eronat, iar pe mine, Deaconu m-a dat afara pentru ca am aplaudat ironic. Alexa trebuia eliminat inca din prima repriza, nu are ce cauta pe un stadion de fotbal. M-a injurat tot meciul si nimeni nu a luat nici o masura impotriva acestui derbedeu, chiar daca a auzit si arbitrul de rezerva", a declarat fostul manager al Stelei. De altfel, Alexa i-a replicat lui Meme: "Sa ma mai lase in pace Meme cu declaratiile, pentru ca intre Steaua si Urziceni este mare diferenta si el este inca Mimi. Conflictul dintre mine si el a inceput de cind m-a asteptat ca un fraier la Beijing". Alexa a fost dorit de Steaua in perioada in care juca in China, iar Mihai Stoica era managerul echipei din Ghencea. Fotbalistul le-a promis oficialilor stelisti ca se va transfera in Ghencea, dar citeva zile mai tirziu a revenit la Dinamo.

Dan Petrescu acuza dur arbitrajul

Antrenorul Urziceniului, Dan Petrescu, considera ca echipa sa merita sa cistige partida cu Poli Timisoara la sapte goluri diferenta: "Nu avem nici o sansa in acest campionat. Trebuia sa inventeze ei ceva ca sa dea si Timisoara gol. Oamenii in negru si-au facut datoria. Nu cred ca are rost sa ne prezentam cu Steaua. Ne vom inscrie in campionatul Bulgariei. Echipa joaca excelent, trebuia sa fie 7-0. Timisoara nu a contat in acest meci. Am fost trimis in tribuna pentru ca sa nu mai fiu pe banca in meciul cu Steaua".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.