Sport 17 August 2007 00:48
Rasismul a devenit una dintre marile probleme ale fotbalului. Nici Liga 1 nu este ferita de asemenea manifestari, unul dintre jucatorii de culoare ai echipei campioane, George Blay, afirmand ca in Romania nu spectatorii sunt rasisti, ci chiar fotbalistii. Reactia dinamovistului a venit dupa evenimentele petrecute la meciul Lazio - Dinamo, atunci cand unii fani italieni au scandat lozinci rasiste la adresa lui. UEFA a strans toate datele si va lua o decizie in cel mai scurt timp, cea mai probabila fiind excluderea echipei italiene din toate competitiile.

Tinta fanaticilor suporteri ai lui Lazio Roma, fundasul ghanez de la Dinamo, George Blay, spune ca este obisnuit cu astfel de manifestari, in Romania adversarii fiind cei care il jignesc din cauza culorii pielii. “In Romania am avut multe probleme de genul acesta. Sunt multi rasisti printre jucatori. In multe meciuri mi s-au spus cuvinte urate, sunt destul de multi fotbalisti care au ceva cu mine doar pentru ca sunt negru. Si aici trebuie facut ceva. Nu ma simt deloc bine cand cineva ma injura doar pentru ca sunt de culoare”, a declarat, conform Fanatik, George Blay. Dupa ultima etapa, fundasul dreapta al lui Dinamo a afirmat ca jucatorul Ceahlaului, Mircea Oprea, l-a tot sicanat cu remarci nu tocmai fair-play. Blay considera ca UEFA trebuie sa faca ceva pentru a stopa acest fenomen care ia amploare, dar nu stie daca ar fi tocmai potrivit ca Lazio sa fie suspendata pentru manifestarile unei parti a publicului. “Eu eram foarte concentrat la meci, asa ca i-am auzit doar la inceput. Dar nu pot sa inteleg de ce fac asta.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.