Sport 16 August 2007 00:24
Elevii lui Hagi au remizat aseara in Belarus, scor 2-2, iar calificarea in Liga Campionilor se va decide in Ghencea.

Multi se asteptau ca Steaua sa defileze la Borisov, mai ales ca Bate nu avea o carte de vizita care sa impresioneze. Pe cel mai mic teren omologat de UEFA (5.300 de locuri), elevii lui Hagi au simtit ce inseamna sa tratezi de sus un adversar, pe care, vorba aceea, „daca nu-l lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti".

In ciuda avertismentelor repetate ale antrenorului Gica Hagi, jucatorii stelisti au intrat relaxati pe teren, cu „aere" de vedete in fata necunoscutilor fotbalisti din Belarus. Rezultatul primelor 45 de minute a fost previzibil: nicio ocazie de gol la poarta lui Feodorovich, cu exceptia unui gol inscris de Dica si anulat pe motiv de ofsaid.

Gazdele au dat lovitura in minutul 40, cand, dupa o lovitura libera, stelistii nu au reusit sa degajeze balonul, iar fundasul Filipenko a impins balonul in plasa lui Zapata.

Ambitionati de reusita, belarusii si-au sufocat adversarii, astfel incat ros- albastrii au terminat prima repriza in propriul careu.

Alta „fata" in repriza a doua Mustruluita serios de „Rege", Steaua a inceput mai decis partea a doua a jocului, dar fara sa puna in pericol poarta gazdelor. in fata unor jucatori belarusi extrem de motivati si care au facut risipa de efort, stelistii au construit anevoios, neputand sa creeze vreo faza notabila pana in minutul 59. A fost momentul cand, inca o data, fazele fixe au salvat formatia din Ghencea.

Dica a centrat de pe stanga si Goian, urcat excelent in careu, a reluat cu capul mingea in plasa.

Din nou Goian! Golul ia „racorit" pe belarusi si le-a dat aripi ros-albastrilor, care au ratat o ocazie mare sase minute mai tarziu, cand Nicolita a trimis mingea in bara din sase metri.

Stelistii au profitat din ce in ce mai mult de caderea gazdelor, iar Dica si Plesan au ratat doua ocazii importante de a prelua conducerea.

Neatentia i-a costat pe final Tot „asul" Stelei, Dica, a fost cel care i-a adus pe stelisti in avantaj cu o lovitura libera de la 20 de metri executata impecabil. Cand nimeni nu se mai astepta, Bate a smuls o remiza in ultimul minut al prelungirilor, atunci cand atacantul Blyzniuk l-a invins pe Zapata, inscriind cu o lovitura de cap.Steaua a platit tribut lipsei de concentrare din prima repriza si nu a obtinut decat o remiza in fata unei echipe mult mai modeste.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.