Sport 15 August 2007 00:30
"Cainii" au remizat aseara pe terenul lui Lazio, scor 1-1, si au o sansa imensa sa se califice in grupele UEFA Champions League dupa returul de peste doua saptamani, de la Bucuresti

Dinamo trebuie sa-i multumeasca in primul rand lui Bogdan Lobont pentru rezultatul exceptional de aseara, de pe "Olimpico". Internationalul din poarta "cainilor" a prins o adevarata revansa in fata fotbalului italian, pe care l-a parasit acum sapte luni nu tocmai pe usa din fata. A aparat aproape tot, inclusiv un penalty al vedetei Rocchi, fiind invins doar la o greseala a fundasilor din fata sa si a dat o siguranta extraordinara echipei in infernul de pe "Olimpico". Gratie acestei evolutii extraordinare, Dinamo a scos un rezultat foarte bun pe terenul lui Lazio si, cu multa atentie, poate trece de italieni pentru a pune ciresica de pe tortul fotbalului romanesc: doua echipe in grupele Ligii Campionilor.

Pentru Rednic, meciul a inceput extrem de prost: Zicu s-a accidentat in minutul 6, destul de grav, dupa cum a explicat la final antrenorul, el aparand la pauza cu o atela gipsata pe pista stadionului "Olimpico", apoi si Vali Nastase, iesit dupa 20 de minute de joc. Mai mult Dinamo incepuse prost, nereusind sa iasa in primul sfert de ora din propria jumatate. La a doua faza mai acatarii in careul lui Lazio, "cainii" i-au amutit pe cei 40.000 de fani biancocelesti, Danciulescu trimitand direct in vinclu, cu o lovitura de cap, o centrare buna a lui Pulhac. A urmat o ofensiva frenetica a lazialilor, care au primit, corect, si multe lovituri libere din preajma careului dinamovist, insa Lobont a fost de fiecare data la post si a dat liniste unor coechipieri destul de marcati de impactul cu o arena celebra a Europei. Si partea a doua s-a desfasurat cam dupa aceleasi coordonate, cu Lazio in ofensiva si cu Lobont reparand toate ezitarile coechipierilor sai, pana in minutul 53, cand Mutarelli l-a invins pe portarul roman cu o lovitura de cap imparabila. Italienii au cedat nervos pe final, s-a lasat cu doua eliminari, dar dinamovistii n-au riscat o victorie, multumindu-se cu un egal care, oricum, le-a crescut sansa de calificare in grupe. Rednic nu exulta la finalul partidei.

"Sincer sa fiu, nu sunt multumit de rezultat, am avut 1-0, toate fazele lor au venit pe greselile noastre. Ianis Zicu are o accidentare grava, la fel Vali Nastase, e un rezultat bun, dar sunt ingrijorat pentru retur. As fi vrut sa inscriem si al doilea gol, care ne-ar fi dat intr-adevar o optiune serioasa pentru retur. Am castigat o batalie, dar nu razboiul. Trebuie sa avem mare grija, sa jucam mult mai bine decat astazi, pentru ca Lazio este o echipa puternica. Am luat golul cu mare usurinta, a fost o lipsa de concentrare. Calificarea inca nu e aproape, e departe!", a avertizat antrenorul dinamovist la final.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.