Sport 15 August 2007 00:28
Presedintele CA al Progresului, Constantin Iacov, a declarat ieri ca exista probleme in transferul lui Ovidiu Herea si ca intentioneaza sa ii interzica mijlocasului sa evolueze la Rapid, club care sustine ca a inregistrat deja transferul la LPF.

"Luam in calcul si varianta de a interzice jucatorului sa joace la Rapid. Pentru ca Herea are o declaratie la noi, data saptamana trecuta, in care spune ca n-a semnat nimic. Iar daca el a semnat actul aditional din 15 iulie, primul dintre cele doua ale acordului de transfer, atunci jucatorul e pasibil de suspendare. Dar de aici e treaba avocatilor, nu mai e treaba mea", a spus oficialul din Cotroceni. Iacov sustine ca acordul de transfer semnat de Rapid si Progresul are doua acte aditionale si suspecteaza faptul ca principalul actionar al gruparii giulestene, George Copos, il recunoaste doar pe primul.

"E un acord de transfer cu doua acte aditionale. Iar daca le-ai semnat pe amandoua, amandoua se iau in calcul. Nu poti sa iei numai ce iti convine. Primul era de 300.000 de euro plus TVA, iar al doilea este de 1,5 milioane plus TVA. Rapid trebuie sa respecte actele semnate cu Progresul. Daca nu le respecta, Rapid si Herea risca sa fie suspendati pentru ca au semnat acte fara acordul nostru. La fel ca iarna trecuta, cand le-am blocat dreptul de a transfera la comisie. Daca plateste suma de 1,8 milioane de euro cu TVA pentru 50 la suta din drepturile asupra jucatorului, transferul e realizat. Daca nu, vor suporta consecintele legale. Dar, deocamdata, Copos nu spune nimic de suma, asa ca poate pana la urma vor plati cat trebuie", a explicat Iacov, care a adaugat ca semnatarii actelor din partea Rapidului, mai exact directorul general Constantin Zotta si presedintele CA, Ion Taban, ar trebui sa se trateze pentru probleme psihice daca nu mai recunosc cel de-al doilea act aditional.

"Daca cei de la Rapid au semnat acele acte aditionale si acum nu mai recunosc inseamna ca au o problema si trebuie sa se interneze. Iar eu stiu ca atunci cand ai probleme cu capul te duci si te tratezi la un anumit spital. Sper ca n-au ajuns intr-o stare asa de grava incat sa nu mai stie ce semneaza. Daca nu platesc, pe langa 1,8 milioane o sa mai plateasca si 8.000 de euro pe fiecare zi, penalizari. Prima transa trebuia sa intre pe 18 iulie daca nu ma insel, dar nu a intrat. Acum ar trebui sa plateasca 8.000 de euro pe zi. Urmatoarea transa e in decembrie, iar ultima in vara lui 2008", a mentionat Iacov.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.