Sport 14 August 2007 01:42

Echipa engleza Chelsea Londra a disputat in compania lui Birmingham City, pe care a invins-o cu 3-2, cel de-al 64-lea meci consecutiv in prima divizie a campionatului de fotbal al Angliei, in care nu a pierdut pe teren propriu, doborand astfel recordul de invincibilitate din Premier League, detinut de FC Liverpool. Intrata in era Mourinho, formatia "albastrilor" a devenit o adevarata masina de jucat fotbal pe propria arena, Stamford Bridge, adversarii multumindu-se destul de rar cu cate un rezultat de egalitate in fieful echipei patronate de Roman Abramovic.

Ultima infrangere dateaza din 2004

Chelsea nu a mai pierdut pe "Stamford Bridge" din data de 21 februarie 2004, atunci cand s-a inclinat in fata marii rivale de la Arsenal Londra, scor 1-2. Portughezul Jose Mourinho nu a inregistrat nici o infrangere in fata propriilor suporteri de la sosirea sa la gruparea londoneza, in urma cu trei sezoane. Recordul absolut de invincibilitate apartinea formatiei FC Liverpool, vicecampioana Europei, cea care a disputat 63 de meciuri consecutive fara infrangere pe "Anfield Road", intre anii 1978 si 1981. Echipa pregatita de Arsene Wenger, Arsenal Londra, detine, la randul ei, un alt record din campionatul englez, fiind neinvinsa pe o durata de 4410 minute (49 de meciuri consecutive), atat pe propriul teren, cat si in deplasare. in urmatoarea partida din Premier League, Chelsea o va intalni pe Reading, in deplasare, fiind destule sanse ca trupa lui Mourinho sa ajunga la a 65-a partida fara infrangere in prima liga engleza de fotbal.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.