Sport 10 August 2007 01:41
Manchester United a lasat miercuri seara sa se intrevada, timp de 90 de minute, fotbalul viitorului.

Nu e vorba despre un joc uluitor, ci despre disputarea a doua partide in acelasi timp, in tari diferite! La inceput s-a spus ca o echipa de fotbal are nevoie de 11 jucatori plus cateva rezerve. Apoi, a aparut teoria „posturilor dublate” si loturile s-au extins la 22 de fotbalisti.

Englezii, care joaca incontinuu, si in ultimele zile din decembrie, si in primele din ianuarie, au revolutionat axioma. De fapt, e nevoie de doua loturi distincte. Unul pentru campionat, cupa si alte competitii interne, altul pentru reprezentatiile de pe Batranul Continent, in cupele europene. Manchester United s-a adaptat cel mai bine si cel mai repede.

Echipa patronata de familia magnatului american Malcolm Glazer (care a platit 790 de milioane de lire sterline pentru club, dar isi cumpara hainele de la reduceri) a imprumutat metode specifice sporturilor de peste Ocean, unde fidelitatea fata de comunitatea de unde provine echipa e deja desueta, „Diavolii” au devenit o masina de facut bani, iar fotbalul a devenit pretextul, nu cauza.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.