Sport 9 August 2007 00:56
Sahtior Donetk s-a transformat in cel mai in voga club din estul Europei. si-a confirmat statutul de superputere regionala cu o campanie de achizitii de peste 40 milioane de euro.

Intrat pe mainile controversatului miliardar Rinat Ahmetov, sahtior a incetat sa mai fie doar clubul minerilor din Donetk. Gruparea ucraineana isi permite, mai nou, sa plateasca un salariu de 4,5 milioane de euro unui singur jucator si sa cheltuiasca dintr-un foc 40 milioane pe transferuri. Nici la incasari nu sta rau.

Dupa spusele lui Mircea Lucescu, sahtior a castigat 80 milioane de euro in ultimii doi ani din vanzari de jucatori. Un sezon 2006-2007 fara titlu l-a determinat pe patronul lui sahtior Donetk, Rinat Ahmetov, sa cheltuiasca cum niciun alt club din sud-estul Europei nu a mai facut-o pana acum.

Din trei miscari, oligarhul ucrainean a cheltuit 40 milioane de euro, mai mult decat a investit in transferuri in aceasta vara Real Madrid, de exemplu. Nery Castillo, de la Olympiakos Pireu, Cristiano Lucarelli (Livorno) si tanarul brazilian Ilsinho (Sao Paulo) au fost cei alesi pentru a readuce titlul la Donetk. Trei jucatori doriti de marile puteri ale Europei au fost convinsi sa joace undeva in est, departe de competitiile puternice ale continentului.

Se pare ca nu doar salariile, cu adevarat galactice, i-au convins pe cei trei sa vina. in cautarea unui loc printre granzii Europei, sahtior nu a facut niciun fel de rabat.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.