Sport 7 August 2007 16:02
Patronul echipei Steaua, Gigi Becali, a declarat ieri ca a decis achizitionarea lui Plesan dupa ce a aflat duminica seara de la televizor ca Dinamo este interesata de serviciile mijlocasului formatiei Poli Stiinta Timisoara, informeaza NewsIn.

"Am vrut sa-l iau mai demult pe Plesan, dar atunci nu a vrut Dumnezeu. A dat si el niste declaratii atunci, am fost si eu orgolios... Aseara, cand am vazut la televizor scris pe o banda "Mihaita Plesan la Dinamo" am zis ca trebuie sa-l aduc la Steaua", a povestit Gigi Becali, la scurt timp dupa ce mijlocasul a semnat un contract pe cinci ani cu echipa ros-albastra. "O sa le dau tun dupa tun celor de la Dinamo. Cum or sa vrea un jucator, pac, o sa-l iau. Plesan era piesa de care aveau ei nevoie, dar si noi, si cum sa-l ratez eu", a mai adaugat satisfacut Becali.

Patronul stelist s-a declarat convins ca a facut o afacere buna prin aducerea mijlocasului de la Poli Stiinta Timisora. "L-am vazut in meciul de aseara (n.r. in meciul CFR Cluj - Poli Stiinta Timisoara, scor 2-2, in care Plesan a marcat ambele goluri ale echipei sale) si am zis ca asta este momentul cand Plesan trebuie sa devina acel fotbalist pe care il asteapta toata tara. Mihaita Plesan, care nu a confirmat pana acum, va confirma de acum incolo", a spus Becali.

Finantatorul echipei din Ghencea a povestit si cum au decurs tratativele cu fotbalistul oltean. "Mi-a placut foarte mult cum a jucat ieri. Am zis ca ne trebuie un mijlocas de valoare, creativ, si am zis ca nu are rost sa iau unul strain, cand am unul la mine in tara. L-am sunat, am negociat... s-a sucit (n.r. dupa tratativele lui Plesan cu Dinamo), l-am chemat astazi la palat, a venit, a semnat, si cu asta basta!", a povestit Becali. "I-am spus lui Plesan ca ii dau salariu cat i-a oferit Dinamo, plus 20 000 de euro. El mi-a spus ca la oferta egala alege Steaua. Asta a fost placerea mea, pentru ca asa ii promisesem, desi lui nu i-a convenit", a mai dezvaluit patronul Stelei.

Totodata, Becali a anuntat ca prin achizitionarea lui Plesan, Steaua renunta la aducerea lui Fabian Camus. "Mihaita Plesan va fi o piesa importanta pentru Steaua. El este mijlocas puternic, cu forta mai mare decat Camus si cel mai mult a contat modul in care a evoluat aseara. El poate fi ceea ce vreau eu la Steaua, depinde numai de el", a spus Becali.

Patronul Stelei a mai dezvaluit ca pentru intarirea liniei mediene a echipei ros-albastre a avut de ales intre Plesan si Ljubinkovic, de la FC Vaslui. "Ljubinkovic imi place. A fost o alegere intre Mihaita Plesan si Ljubinkovic. Am vorbit cu Mirel Radoi si cu Gica Hagi si am ajuns la concluzia ca Plesan ne poate ajuta mai mult. Daca nu venea Mihaita Plesan il luam pe Ljubinkovic. S-ar putea inca sa il luam totusi de la Vaslui", a dezvaluit Becali.

In final, Becali si-a laudat din nou proaspata achiztie. "Mihaita Plesan este la doar 30% din ce poate. Sa vedem daca eu stiu fotbal sau nu. Plesan si-a dorit foarte mult victoria aseara, a luat meciul pe cont propriu, iar asta inseamna barbatie. Plesan va deveni un jucator de aur, el este acum numai de argint. O sa punem aliajul Stelei pentru a-l face de aur", a mai adaugat patronul Stelei.

Intrebat daca este fericit pentru ca Steaua a ramas liderul Ligii I, prin conjunctura rezultatelor de sambata si duminica, finantatorul stelist nu s-a putut abtine si a declarat: "Sunt fericit inca de la tragerea la sorti. Au fost patru zile de extaz pentru mine. A fost tragerea la sorti, au urmat Dinamo, Rapidul si CFR Cluj. Nu ma mai intereseaza nici afacerile".

In ciuda fericirii lui Becali, dusmanul Borcea nu a scapat nici de aceasta data de sapuneala patronului ros-albastrilor. "Borcea trebuie sa accepte sa fie arbitrat corect. Daca vrea sa faca un cutremur in arbitraj, sa il faca acum. Borcea, daca vrea, sa faca cutremurul mai mare decat cel din Italia, cu Moggi. Are ce sa spuna, dar nu poate pentru ca va intra la apa si echipa lui va trebui sa retrogradeze. N-o sa aiba curajul sa spuna el ce si cum", a spus Becali.

"Arbitrii trebuie sa-i spuna lui Borcea te-am ajutat, dar acum gata, nu mai vrem. Pana acum n-a fost nicio hotie in cele doua etape. Arbitrilor li s-a trezit constiinta. Mai putin lui Corpodean, care are ce are cu mine. Am vorbit cu cei de la Buzau si o sa-l recuze si ei", a mai anuntat patronul Stelei.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.