Sport 6 August 2007 00:31
Pilotul britanic a profitat de decizia FIA de a-l depuncta pe Alonso * Campionul mondial a fost acuzat de manevre ilegale chiar impotriva colegului sau
Formula 1 trece rapid de la un scandal la altul si risca sa se transforme intr-un adevarat "Mare Circ", denumirea populara potrivindu-se de minune la tot ce se intampla in ultimul timp in acest sport. Dupa imensul iures iscat de acuzatiile de spionaj industrial intre echipele angrenate, dupa acuzatiile de sabotaj lansate de Fernando Alonso impotriva propriei echipe, a venit ziua de sambata, cu ultima sedinta de calificare inaintea Marelui Premiu de ieri de la Hungaroring. Alonso, dublu campion mondial, a fost acuzat ca l-a blocat intentionat si fara motiv pe coechipierul sau de la McLaren Mercedes, Lewis Hamilton (foto), la boxe, iar prin aceasta manevra ilegala si-a asigurat prima pozitie la start. De regula, in Formula 1 doi coechipieri au o strategie comuna, insa in acest caz este o concurenta acerba, fiindca Hamilton, debutant in F1, vazut la inceputul sezonului ca "locotenent" al dublului campion mondial, a castigat mai mult decat se astepta oricine si are o imagine extraordinara in Marea Britanie.

Cu cateva ore inaintea cursei de ieri, Federatia Internationala de Automobilism a decis sa-l deposedeze pe Alonso de prima pozitie si sa-l retrogradeze pe sase. Spaniolul a fost extrem de furios, a avut un schimb foarte dur de replici cu Ron Denis, team-managerul lui McLaren Mercedes, care i-a promis ca nu va lasa lucrurile asa, fiind tot mai probabila incheierea relatiei contractuale inceputa in primavara acestui an. Mai mult, FIA a decis ca nici unul dintre pilotii echipei anglo-germane sa nu primeasca puncte in clasamentul constructorilor, fapt care a dus la o oarecare unitate la McLaren, care a anuntat apel.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.