Pasarea comisiilor de la FRF la LPF are si alt substrat decat cel stiut. Doar aripa tanara din Federatie, reprezentata de Ionut Lupescu, Florin Prunea si Daniel Prodan, doreste ca aceste comisii sa ramana la Casa Fotbalului, insa "batranii" Sandu si Kassai au batut deja, se pare, palma cu "Corleone" ca acestea sa treaca la Liga.

"Lasa-l pe Mitica sa le ia, sa se faca de ras cu deciziile penibile pe care o sa le ia", le-ar fi spus Nasu' celor de la FRF, care au solicitat explicatii. in urma cu o saptamana, ANS a anuntat printr-un fax ca aceste comisii (Disciplina, Apel, Statutul Jucatorului) trec la LPF, conform legii Sportului. De cealalta parte, cei de la Casa Fotbalului invoca faptul ca nu s-a convocat o Adunare Generala a FRF, fiindca o modificare de statut necesita o astfel de intrunire.

Anomalia CSJ-LPF

Razboiul declaratiilor a inceput, unii se ataca pe altii, dar Mircea Sandu si Mitica Dragomir tac. A inceput­ cel mai puternic campionat din istorie, sumele de bani sunt mari, influentele conteaza. FRF a ramas cu arbitrajul, LPF cu comisiile care judeca indisciplina si litigiile jucatorilor. Cu alte cuvinte, controlul e de ambele parti, dupa ce sezonul trecut totul a fost in mana lui Mircea Sandu.