Sport 3 August 2007 00:56
Dupa o prima etapa involburata, marcata de erori grave de arbitraj si de incidentele de la Buzau, runda a doua, care incepe astazi si se incheie duminica, programeaza cateva partide interesante, dintre care se detaseaza meciul CFR Cluj - Poli Timisoara.

O alta confruntare atractiva se anunta a fi cea de la Constanta, unde Farul va primi replica Stelei, echipa aflata cu un pas in turul III preliminar al Ligii Campionilor, dupa succesul din Polonia, 1-0 cu Zaglebie Lubin.

Un veritabil derby al provinciei poate fi considerat meciul de la Cluj, dintre CFR si Poli Timisoara, doua formatii cu pretentii la un loc calificant in Champions League. Jocul se anunta foarte incins si datorita formei bune in care se afla CFR si Poli, dupa victoriile reportate in etapa inaugurala, cand banatenii au trecut lejer de Poli Iasi, scor 3-1, iar clujenii s-au impus la Galati cu 1-0. Prima sansa par a o avea totusi “ceferistii”, care beneficiaza de statutul de gazda, dar si de un lot aparent superior rivalei de pe Bega. Un duel atractiv il va constitui si cel dintre bancile tehnice, acolo unde atat Ioan Andone, cat si Dusan Uhrin jr. doresc sa-si confirme statutul de antrenori de certa valoare din peisajul autohton. - In aceasta seara, la malul Marii, Farul Constanta va avea de trecut o veritabila “proba de foc”, prin confruntarea cu vicecampioana Steaua. Desi este prematur de dat un verdict, “marinarii”, care au pornit dezastruos in aceasta editie a Ligii I, 0-4 la Craiova, sunt vazuti de multi drept candidati la retrogradare.

Pentru a evita acest lucru, Farul are nevoie ca de aer de puncte, mai ales in jocurile de pe teren propriu. Ca stelistii nu vor avea un meci usor o certifica si absentele din lotul formatiei lui Gica Hagi, care are la dispozitie pentru acest joc doar doi atacanti, Dica si Zaharia, dupa indisponibilitatile lui Victoras Iacob, Vali Badea si Neaga, ultimul suspendat. De altfel, si antrenorul “ros-albastrilor” se asteapta la o replica pe masura din partea formatiei constantene. “Steaua a avut mereu meciuri grele la Constanta. Ne asteapta un meci dificil, mai ales ca noi venim dupa o partida grea, in Polonia. E imbucurator faptul ca echipa joaca in partidele oficiale foarte bine, nu dam sanse adversarilor”, a declarat Hagi.

In ceea ce se spera sa fie debutul in fata propriilor suporteri, Dinamo primeste replica Vasluiului, pregatit de Dorinel Munteanu, maine seara in Stefan cel Mare, intr-un meci cu portile inchise. Referitor la intalnirea cu formatia campioana, tehnicianul oaspetilor s-a declarat optimist, considerand ca “alb-rosii” nu se afla inca intr-o forma sportiva prea buna. “Cred ca Dinamo, ca si celelalte echipe, nu este intr-o forma foarte buna la inceput de campionat, iar declaratiile lor ca vor bate toate echipele la diferenta de cel putin trei goluri sunt doar vorbe”, a spus “Neamtul”, care a precizat ca singurul aspect care le-ar putea crea probleme vasluienilor este arbitrajul. “Singurul punct care ne-ar putea crea probleme ar fi arbitrajul, nu vreau sa comentez mai mult”, a incheiat Munteanu.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.