Sport 30 Iulie 2007 01:25
Otelul Galati s-a calificat in turul doi preliminar al Cupei UEFA, dupa ce a invins sambata, cu scorul de 2-1, formatia Trabzonspor, in mansa secunda a Cupei UEFA Intertoto. In tur, galatenii obtinusera acelasi rezultat: 2-1. Pentru echipa lui Petre Grigoras au marcat Szekely (min. 13) si Jula (min. 89).

Formatia galatenilor este a cincea echipa care va reprezenta Romania in aceasta editie la cupele europene. "Calificarea inseamna foarte mult. Am avut si putina sansa, dar important este ca am stat foarte bine pe teren. Unii dintre jucatori nu au jucat niciodata in fata a 20.000 de spectatori. Este o obligatie pe viitor ca au demonstrat ca pot. inaintea mansei nu eram considerati favoriti, dar am crezut in calificare si am reusit", a declarat antrenorul Petre Grigoras.

La randul sau, presedintele Otelului, Marius Stan, se simtea in al noualea cer: "A fost o victorie extrem de dificila. Bucuria este mult prea mare. A fost ca la Calugareni in celebrele batalii cu turcii. Ne bucuram de o rea-lizare formidabila. Nu stiu cat de departe vom ajunge, caci depinde si de adversar si de forma". La finalul meciului, elevii lui Petre Grigoras au fost aplaudati de suporterii turci, iar ziarele de acolo i-au notat cu cate trei stele pe jucatorii Gribauskas, Nogo, Jelev si Szekely.

Altfel, presedintele clubului Trabzonspor, Nuri Albayrak, a ramas blocat la stadionul "Avni Aker" aproximativ 45 de mi-nute dupa meciul cu romanii, el temandu-se sa iasa din cauza reactiei suporterilor, care au cerut demisia conducerii. insa Albayrak a mentionat: "Nu intentionez sa plec de la echipa. Poate ca vom uita perioada proasta dupa ce va incepe campionatul".

Jucatorii de la Otelul au fost asteptati, ieri, la revenirea din Turcia, cu surle si trambite, de catre o suta de fani inimosi. Un convoi de masini a condus autocarul echipei la stadion. (foto sus)

Desi fotbalistii echipei Gloria Bistrita au ratat calificarea in Cupa UEFA, dupa meciul pierdut la Madrid , 0-1, cu Atletico, antrenorul Ioan Ovidiu Sabau spune ca elevii sai merita feli-citati. in tur, ardelenii castigasera cu scorul de 2-1. Pentru Atletico a marcat Diego Forlan (min. 11).

"Vreau sa-mi felicit jucatorii, caci desi am fost eliminati am obtinut un rezultat bun. Atletico este o echipa cu mult mai multa experienta internationala, cu mai multa valoare si cu jucatori foarte buni. Credeam ca vom reusi calificarea, nu s-a putut, dar am facut un pas mare. Felicit echipa Atletico si ii doresc mult noroc. Pentru noi a fost un meci mare. Avem fotbalisti de 18, 19, 20 de ani si pentru ei a fost foarte important sa joace astfel de partide", a declarat Sabau, care considera ca Atletico a avut o posesie mai buna a balonului: "Poate cu Zaharia am fi obtinut un alt rezultat. Desi in final scorul dupa doua manse a fost de 2-2".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.