Sport 24 Iulie 2007 01:23
Gigi Becali vrea sa-si extinda afacerile si spre alte domenii de activitate. Cum ar fi cel al constructiilor.
Daca tot detine mii de hectare de teren, patronul Stelei s-a gindit ca nu strica sa aiba in proprietate si o firma de specialitate, cu ajutorul careia sa ridice blocuri si chiar cartiere. Dupa ce a achizitionat 1% din "Arcom SA" (n.n. - Antrepriza Romana de Constructii-Montaj Bucuresti), unul dintre liderii pietei autohtone de constructii, Becali incearca acum sa cumpere inca 50% din procente (negociaza cu salariatii care detin actiuni), pentru a deveni "jupin" la societatea comerciala.

Primul proiect pe care-l va demara miliardarul din Pipera se pare ca vizeaza construirea unor cartiere de lux in Banat, mai precis linga Timisoara. In aceasta zona, Gigi Becali detine numeroase terenuri, mostenite de la familia sa, care a locuit acolo timp de opt ani, pina in 1954, cind comunistii i-au deportat in Cimpia Baraganului pe toti machidonii din comuna Sacalaz (aflata la cinci kilometri distanta de Timisoara). De citiva ani, se vorbeste intens despre megaproiectul de unire a oraselor Timisoara si Arad, distanta dintre cele doua localitati (52 de kilometri) micsorindu-se simtitor in ultima vreme, ca urmare a numeroaselor constructii ridicate. Autostrada care va lega municipiile banatene, precum si extinderea oraselor Timisoara si Arad spre periferii, va transforma zona intr-una dintre cele mai puternic industrializate din tara. Gigi Becali cunoaste acest lucru, drept pentru care vrea sa investeasca nu numai in imobiliare, ci si-n constructii, prin ridicarea unor cartiere de lux si cladiri de birouri pentru diferite companii.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.