Sport 23 Iulie 2007 00:53
Gruparea CFR Cluj a sarbatorit in acest weekend implinirea a 100 de ani de la nasterea clubului. Invitata de onoare la Centenarul CFR a fost formatia portugheza Benfica Lisabona.

Manifestarile, care au inceput vineri seara, cu un grandios spectacol gazduit de Teatrul National din Cluj, s-au incheiat in penultima zi a saptaminii, cu un supermeci intre CFR si Benfica. Partida de pe noua arena din cartierul Gruia, stadion care in urmatoarele sase luni va cunoaste transformari cu adevarat incredibile, s-a incheiat la egalite, 2-2. Pentru CFR Cluj, una dintre candidatele din acest sezon la cistigarea titlului, au marcat Dani (49) si Semedo (70), in vreme ce pentru Benfica au punctat Rui Costa (55) si Cardozo (67). Ioan Andone a folosit echipa: Stancioiu - Tony, Sandberg, Panin, Dani - Trica, Andre Leao, Miguel Cuellar - Didi, Semedo, Fabbiani. Au mai jucat: Muresan, Culio, Sousa, Anca, Freddy, Marginean, Surdu, Manuel Jose si Amoreirinha. Dincolo, tehnicianul Fernando Santos a mizat pe Quim - Miguelito, Luisao, David Luis, Zoro - Castellano, Rui Costa, Sabrosa, M.Fernandes - Cardozo, Bergessio. Au mai intrat pe parcurs Butt, Sreten, Coentrao, Ribeiro, Manu si Oliveira. Lovitura de incepere a partidei a fost data de fostii mari fotbalisti Eusebio si Ilie Balaci. Cei doi s-au fotografiat alaturi de cele doua echipe inainte de debutul meciului si au primit cadou din partea presedintelui echipei CFR Cluj, Iuliu Muresan, cite un tricou al formatiei CFR cu numerele 10 si respectiv 8, cifrele cu care acestia au facut istorie.

La finalul show-ului cu Benfica, Ioan Andone a declarat hotarit ca-si doreste titlul de campioana cu CFR Cluj: "Vreau ca la finalul campionatului viitor sa nu mai fie nicio echipa in fata noastra, fiindca noi sintem mai puternici decit in sezonul trecut si e normal sa ne dorim locul intii. Ar fi un esec daca nu vom termina pe primul loc. Oricum, in fotbalul romanesc echipele care fac performanta nu reusesc sa o repete si in sezonul urmator si cred ca avem o sansa in plus, dar nu trebuie sa ne gindim numai la Dinamo, fiindca Steaua si Rapidul si Timisoara sint echipe care nu trebuie sa fie neglijate", a declarat Andone. "Principalul" de la CFR a facut referire si la confruntarea cu Benfica, pe care a catalogat-o drept un mare succes de imagine al conducerii clubului din Gruia.

Unul dintre numerosii jucatori portughezi de la CFR Cluj, Pedro Olivera, crede ca formatia sa este cea mai buna din campionatul romanesc: "Daca am evolua cu CFR Cluj in campionatul Portugaliei, echipa asta s-ar bate de la egal la egal cu Benfica, Sporting si FC Porto pentru primele locuri".

Atacantul Adrian Anca a afirmat ca este surprins de evolutia echipei sale din ultimul timp. "De cinci ani sint la Cluj, echipa a crescut foarte mult, mai ales in ultimul an si o sa facem tot ce este posibil ca in sezonul care urmeaza sa ne indeplinim obiectivul si sa cucerim primul loc".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.