Sport 20 Iulie 2007 00:52
World Records Academy a omologat, dupa 31 de ani, cele sapte note de 10 obtinute de romanca la Olimpiada de la Montreal.
Nadia Comaneci a intrat in Cartea Recordurilor. Cu ocazia sarbatoririi a 31 de ani de la obtinerea primei note la Olimpiada de la Montreal, World Records Academy a anuntat ca a omologat recordul stabilit de fosta gimnasta: sapte note de 10 la o singura editie a JO. „Cu un total de sapte note de 10 la Jocurile Olimpice de la Montreal (1976), legenda olimpica Nadia Comaneci a stabilit un record mondial pentru cele mai multe note de 10 obtinute la o singura editie a Jocurilor Olimpice. Ea a furat inimile tuturor, devenind prima gimnasta din lume care a aflat cum este sa fii perfecta. Inainte de 1976, nici un barbat si nici o femeie nu au reusit sa obtina nota 10 la un eveniment olimpic. Si atunci a aparut Nadia Comaneci, o romanca de numai 14 ani, care a uimit juriul de la Montreal pina intr-atit incit a fost nevoit sa-i dea nota 10“, noteaza site-ul oficial al World Records Academy.

Nadia va primi un certificat special, sigilat cu aur, care sa ateste acest record mondial, numele romancei urmind sa ramina pentru totdeauna mentionat in Cartea Recordurilor. „Sint onorata ca am fost numita regina gimnasticii pentru aceasta performanta a mea. Este o mare surpriza si nu pot decit sa ma bucur ca oamenii nu m-au uitat si ca acum, gratie acestei mentionari in Cartea Recordurilor, voi ramine mereu in memoria lor“, a spus Nadia, completata de fostul ei antrenor Bela Karoly: „Nadia a dat aroma de care sportul avea atita nevoie. Acum, cei de la World Records Academy nu au facut decit sa recunoasca acest lucru“.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.