Sport 17 Iulie 2007 00:31
Zicu, Bratu, Vali Nastase, Stoican si Izvoranu sunt mizilicuri pe langa ce pregateste Cristi Borcea, ajutat de bunul prieten Ioan Becali. Italienii au avut dreptate cand l-au comparat pe cel mai mare dintre fratii impresari cu Robert De Niro. Ceea ce vrea sa faca Giovani se compara oricand cu scenele din filmul "Nasul".

Schema este pe cat de simpla, pe atat de geniala. Dupa ce a refuzat sa se transfere la Real Madrid, Cristi Chivu a cazut in dizgratie la Roma. Probabil va face tusa, mai ales ca italienii apucasera sa ii cumpere si un inlocuitor, pe brazilianul Juan. Becali se va folosi de o regula a FIFA, care spune ca un fotbalist aflat in ultimul an de contract poate sa-si plateasca singur rascumpararea si sa devina liber.

Astfel, firma fratilor Becali va scoate din buzunar aproximativ sase milioane de euro, salariul pe ultimul an plus despagubiri care i se cuvin gruparii capitoline, si il va lasa pe capitanul "tricolorilor" sa joace in soseaua stefan cel Mare pana in iarna, pentru meciurile din Champions League, iar apoi poate semna li-nistit cu Inter. "Ar fi extraordinar ca Dinamo sa castige lupta cu Real Madrid, Barcelona si Inter pentru transferul lui Cristi Chivu", a declarat Borcea pentru site-ul Dinamomania.

Daca transferul lui Chivu e o idee de ultima ora, Cristi Borcea a facut o adevarata obsesie pentru Mutu. Socoteala lui Borcea se bazeaza pe faptul ca Dinamo va castiga campionatul, va merge direct in grupele Ligii Campionilor si va castiga o gramada de bani. "Daca nu ajunge cu Fiorentina in Champions League, Mutu ar putea veni la Dinamo sa faca acest lucru. Nici un sacrificiu financiar nu va fi prea mare".

'Cainii>>, primul esec

A venit si prima infrangere din amicale pentru trupa de cinci stele a lui Dinamo. Dupa victoriile clare cu Eintracht si Motherwell, jucatorii lui Mircea Rednic au pierdut, scor 2-1, in fata campioanei Cehiei, Sparta Praga. "Cainii" au controlat insa prima repriza si au avut avantaj la pauza - gol Niculescu, dupa o centrare perfecta a francezului Fernandes. Au mai avut un gol anulat si o bara.

in partea a doua, Puriul a rulat intreg lotul, iar Sparta a profitat, intorcand rezultatul prin Limbersky si Rezek. "Am condus cu 1-0, am avut ocazii, pacat ca nu am castigat. Nu sunt suparat, dar ma obisnuisem cu victoriile. Cand am jucat cu prima echipa, in prima repriza, am evoluat bine", a declarat Cristi Borcea, care i-a incurajat pe jucatorii suparati, spunandu-le ca o infrangere intr-un amical nu e o tragedie.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.