Sport 17 Iulie 2007 00:10
Brazilia a castigat Copa America, editia 2007, dupa ce a surclasat marea rivala Argentina prin intermediul unui joc pragmatic. Finala a inceput in nota de dominare a "pumelor", cei care au impus ritmul de joc. Reusita deosebita a lui Julio Baptista, minutul 4, sut la vinclu din interiorul careului de 16 metri, avea insa sa anunte dezastrul argentinian

Punctul culminant al unei finale nu prea spectaculoase l-a reprezentat bara lui Riquelme, din startul partidei. Nu a fost 1-1 ci 2-0 inainte de pauza, atunci cand nefericitul Ayala, minutul 39, a deviat in propria poarta si le-a adus brazilienilor un avantaj nesperat. A doua repriza a semanat cu o lupta de-a soarele cu pisica, "galbenii" multumindu-se doar cu contracararea atacurilor initiate de Messi si ai lui. Lovitura de gratie a purtat semnatura lui Dani Alves, minutul 69, jucatorul Sevillei, cel care l-a executat pe Abbondanzieri cu un sut la coltul lung.

Brazilia, a opta victorie

Brazilia, cvintupla campioana mondiala a obtinut astfel pentru a opta oara trofeul Copa America, dupa ce s-a impus in aceasta competitie si in 1919, 1922, 1949, 1989, 1997, 1999 si 2004. De cealalta parte, Argentina a ratat sansa de a obtine cel de-al 15-lea succes in Copa America, reusita cu care ar fi depasit Uruguayul in topul castigatoarelor.

Messi si Tevez, marile deceptii

Marile deceptii ale acestei finale au fost Lionel Messi si Carlos Tevez, cei care nu au impresionat cu nimic in finala cu nationala Selecao. Starul Barcelonei a fost lent si previzibil, in timp ce Tevez a fost preocupat de cum sa obtina cat mai multe lovituri libere. Considerata marea favorita de toata lumea, Argentina a esuat lamentabil in fata unei echipe a Braziliei din care au lipsit marile nume.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.