Sport 16 Iulie 2007 00:17
Otelul Galati are sansa de a ajunge in turul doi preliminar al Cupei UEFA. Moldovenii au o misiune mai usoara decat Gloria, intalnind un adversar mai accesibil, Trabzonspor.

Pentru a da piept cu turcii, jucatorii lui Petre Grigoras au trecut de Slavija Sarajevo. Dupa 0-0 in Bosnia, Emil Jula a dat recital la Galati, inscriind doua dintre golurile victoriei categorice, cu 3-0. "Sunt foarte bucuros. Ne-am temut de acest meci, insa ne-am dorit foarte mult victoria si nu le-am dat nici o sansa. I-am dominat tot meciul, ne-am creat multe ocazii clare de gol si in final am obtinut o victorie indiscutabila. Cu Trabzon va fi foarte greu, dar noi ne vom juca sansa", a spus atacantul. Antrenorul Petre Grigoras a afisat o bucurie retinuta, gandurile fugindu-i la dubla cu turcii. "Am tratat foarte serios meciul cu Sarajevo si cred ca s-a vazut clar diferenta de valoare dintre cele doua echipe. Ne asteapta un meci mult mai important in turul urmator. Trabzon este o echipa de alt calibru, dar sper ca in aceasta saptamana sa ne intarim lotul si sa ne gandim la calificare", a declarat Grigoras.

Si directorul general, Marius Stan, e circumspect inaintea partidei cu gruparea din Superliga. "In meciul cu bosniacii echipa a aratat precum la finalul campionatului trecut. Cu turcii va fi altceva, pentru ca intalnim o echipa extrem de puternica".

Trabzonspor este cel mai important club din Turcia, dupa cei trei granzi din Istanbul, Fenerbahce, Galatasaray si Besiktas. De fapt, este singura echipa din afara marii metropole care a cucerit titlul de campioana si inca de sase ori. La acestea se mai adauga sapte cupe ale Turciei. In sezonul 1994-1995, Trabzon a eliminat pe Dinamo din Cupa UEFA. In sezonul recent incheiat, echipa antrenata de Ziya Dogan a terminat pe locul patru in Supeliga.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.