Sport 12 Iulie 2007 01:12
Manchester United a fost cel mai puternic club pe piata transferurilor, cumparand jucatori de 87 milioane de euro. Totusi, cea mai mare tranzactie ii apartine lui FC Liverpool: 36 milioane pe Torres

Vara aceasta a fost de foc pentru cele mai importante echipe din Europa. Zece dintre „granzii" Batranului Continent au tranzactionat 39 de jucatori si au cheltuit 452 milioane de euro.

Englezii nu par sa aiba adversari pe piata transferurilor. Intre primele zece cluburi din topul achizitiilor cinci sunt din Premier League. Manchester United conduce topul cu investitii de 87 milioane de euro, iar pe locul doi se afla Bayern Munchen cu „doar" 62 de milioane. Chiar daca au ratat participarea in Liga Campionilor, bavarezii au transferat nu mai putin de sapte jucatori.

Cea mai scumpa achizitie a verii este a atacantului spaniol Fernando Torres, care s-a transferat de la Atletico Madrid la FC Liverpool pentru 36 milioane de euro. Real Madrid s-a saturat sa stea la mana romanului Cristi Chivu si a platit un pret dublu, 30 milioane de euro, pentru fundasul portughez Pepe.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.