O stire de ultima ora a bulversat ieri lumea sportului romanesc. Incredibil, Federatia Romana de Gimnastica (FRG) a hotarat distrugerea actualului lot feminin olimpic, cel care a facut ca imnul national sa fie intonat la cele mai importante competitii. Campioanele au fost anuntate prin telefon si luate peste picior chiar de presedintele Federatiei, Nicolae Vieru.

Campioanele gimnasticii romanesti au fost anuntate ieri telefonic de Anca Grigoras, director tehnic al FRG, ca nu mai fac parte din lotul olimpic. Decizia a socat pe toata lumea, gimnastelor nevenindu-le sa creada vorbele pe care le-au auzit pe speaker.

PARERE

"A fost hotararea Comitetului Executiv al Federatiei. Fetele au probleme cu greutatea, insa acest lucru putea fi remediat. Monica Rosu, Catalina Ponor, Alexandra Eremia si Floarea Leonida au fost trimise la cluburile de unde au venit, doar Dana Sofronie si Andreea Munteanu au fost primite la Deva", ne-a declarat Mariana Bitang, care a completat: "Toata atmosfera creata in gimnastica in ultimul timp s-a repercutat negativ, fiind foarte greu sa mai recuperam lucrurile bune.

M-am intors la lot la solicitatea acestor fete, fiind in continuare fara nici un fel de angajament la Federatie. Voi vedea in zilele urmatoare ce voi face in continuare". Multipla campioana olimpica si mondiala Catalina Ponor trebuie sa mearga la Constanta, Monica Rosu se intoarce la Bacau, iar Alexandra Eremia si Floarea Leonida se vor pregati la Steaua Bucuresti. Propunerea a fost aprobata de Comitetul Executiv, care a decis ca gimnastele sa revina la cluburile de provenienta. In cursul acestei zile, parintii fetelor vor avea o intalnire la sediul FRG, unde urmeaza a fi informati oficial de aceasta decizie controversata.

MASURA DISCIPLINARA

Presedintele FRG, Nicolae Vieru, l-a scos la "inaintare" pe secretarul general al Federatiei, Adrian Stoica, cel care spune ca "decizia a fost luata din cauza surplusului de kilograme al sportivelor, care nu se mai pot pregati in parametri optimi". Stoica aminteste ca mai sunt doar doua luni pana la Campionatele Europene si considera ca nu este normal ca personalul tehnic sa fie "blocat" in incercarea de a "reduce kilogramele gimnastelor". Secretarul FRG crede ca Romania n-ar fi fost reprezentata cum trebuie la campionatele din iunie si apreciaza ca masura luata ieri este menita sa le "trezeasca" pe fete. "Ideea nu este de a se desfiinta lotul (...), ci de a le trezi pe gimnaste printr-o masura sportiva necesara, cu conotatii disciplinare", a declarat Stoica, citat de Mediafax.

DEZNADEJDE

"A fost greseala noastra. Nu ne-am putut antrena, n-am avut cu cine. Antrenorii nostri au fost plecati. Suntem totusi campioane olimpice, ar fi putut sa ne dea un ragaz. Nu meritam un asemenea tratament"
Monica Rosu

STUPOARE

"Cand am auzit, nu ne-a venit sa credem. Nu stiu ce o sa facem de acum inainte. Degeaba sunt campioana mondiala, ca acest lucru n-a contat. Am luat in greutate trei kilograme, dar puteam sa rezolv repede aceasta problema. La Campionatele Mondiale m-au trimis, cu toate ca aveam cateva kilograme in plus. Acum nu mai au nevoie de mine, ne-au aruncat la cosul de gunoi. Nu stiu ce decizie voi lua. Sunt bulversata. Stau cu fetele si nu stim ce sa facem"
Catalina Ponor


Despre autor:

Jurnalul National

Sursa: Jurnalul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.