Sport 11 Iulie 2007 00:55
Sorin Paraschiv a marturisit ca risca sa se plafoneze dupa cei opt ani petrecuti in Ghencea. El se va prezenta sambata la antrenamentele noii sale formatii, Rimini, din liga a doua italiana

Nu a stralucit niciodata, dar a fost cel mai constant stelist din ultimii ani. A jucat cu determinare si ambitie castigandu-si porecla „Gattuso", ca o replica romaneasca a campionului mondial italian. Sorin Paraschiv a renuntat insa la o posibila participare in Liga Campionilor cu Steaua pentru a juca in Serie B la Rimini. A fost o schimbare de care fotbalistul de 26 de ani avea nevoie dupa aproape un deceniu petrecut in tricoul ros-albastru. Acum va evolua in rosu si alb, tricoul noii sale echipe, dar si al rivalei de-o viata din Romania, Dinamo.

Promovat de la echipa de tineret a Stelei in urma cu opt ani, „Para" a marturisit ca risca sa se plafoneze daca ramanea in Ghencea. „Pentru mine este un nou inceput. Imi pare rau sa parasesc Steaua, dar nu mai puteam continua dupa atatia ani petrecuti in Ghencea. Nu mai puteam psihic. Riscam sa ma blochez, sa ma plafonez", a precizat stelistul. In loc de cupe europene sau lupta pentru titlu, la Rimini va trai o experienta noua, incercarea unei promovari in Serie A. Intre necunoscutii jucatori de la micuta echipa din provincia Emilia - Romagna, Paraschiv este un adevarat star. „Se poate spune ca sunt o vedeta la echipa, pentru ca sunt cel mai bine cotat fotbalist pe care il au. M-au adus ca sa-si consolideze lotul in vederea promovarii. Antrenorul Leonardo Acori s-a bucurat foarte mult cand m-a vazut. Primul lucru pe care mi l-a spus in loc de 'buna ziua>> a fost 'Serie A>>", a povestit, razand, mijlocasul.

Walter Zenga l-a ajutat sa se transfere

Un factor decisiv in transferul lui Paraschiv la Rimini a fost tehnicianul italian Walter Zenga, cel care este mereu consultat de conducatorii din Peninsula atunci cand au in vizor fotbalisti romani. „Antrenorul Acori a luat legatura cu Zenga si l-a intrebat daca pot fi de folos echipei. Walter a vorbit foarte frumos despre mine, astfel ca cei de la Rimini nu au avut nicio retinere in a ma transfera", a spus „Para".
In cei noua ani petrecuti in Ghencea, Sorin Paraschiv a lucrat cu sase antrenori: Victor Piturca, Walter Zenga, Dumitru Dumitriu, Oleg Protasov, Cosmin Olaroiu si Gheorghe Hagi. Dintre acestia, omul care l-a ajutat cel mai mult pe Paraschiv a fost actualul selectioner al Romaniei. „Ii sunt recunoscator domnului Victor Piturca. El este omul care m-a promovat in prima echipa a Stelei. Dar si Walter Zenga pot spune ca m-a ajutat sa evlouez ca fotbalist", a precizat mijlocasul


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.