Sport 9 Iulie 2007 23:54
Dupa ce anul trecut, reprezentativa masculina de juniori a Romaniei a dat lovitura la Euro 2006 de la Sibiu, promovand in primul esalon continental, sambata, la Timisoara, a fost randul selectionatei feminine de baschet sa obtina un rezultat important, obtinand calificarea in finala intrecerilor europene si implicit promovarea in elita.
Avand un parcurs de exceptie, in care n-a cunoscut infrangerea in cele sase meciuri disputate in grupe, echipa noastra a trecut in semifinale si de Letonia, cu 77-73, demonstrand ca viitorul baschetului este pe maini bune.

Ajunse in semifinalele diviziei secunde a Europenelor de junioare, sperantele baschetului autohton si-au pastrat invincibilitatea si dupa jocul din aceasta faza, reusind sa dispuna de puternica reprezentativa a Letoniei, cu 77-73 (13-20, 11-19, 30-13, 23-21), la capatul unui meci de infarct. Dupa un debut anevoios al tricolorelor, apasate parca prea mult de emotiile prezentei in penultimul act al intrecerilor de la Timisoara, Letonia a speculat lipsa noastra de inspiratie si si-au marit diferenta pe tabela, ajungand sa conduca la pauza mare la un alarmant 39-24. Mustruluite serios la vestiare, junioarele pregatite de Madalin Pipera si Andrada Miron au declansat in partea a doua o cursa infernala de urmarire si au reusit sa recupereze handicapul in numai cinci minute, scor 40-41.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.