Sport 9 Iulie 2007 23:26
Cotidianul spaniol Marca a initiat un sondaj printre cititorii sai, acestia fiind invitati sa voteze pe editia on-line a ziarului pe „cel mai controversat si excentric presedinte de club din fotbalul mondial“.

Printre cei 12 nominalizati se afla nume celebre, precum Silvio Berlusconi, Roman Abramovici, „Ceca“ Raznatovici, Luciano Moggi sau Mohamed al Fayed. Pana ieri dupa-amiaza, finantatorul Stelei acumulase 4,85% din cele 42.607 de voturi, reusind sa se claseze inaintea unor „grei“ precum Moggi (1,53%) si Abramovici (4,46%). Gigi Becali se afla pe pozitia a 5-a, la jumatatea scrutinului, sansele de a urca in clasament fiind destul de mari.

Sansa de a se face frate de cruce cu Ramon Calderon (cu ocazia dineului oficial dinaintea partidei de Liga Campionilor cu Real Madrid) si numeroasele afaceri ale sale care au facut inconjurul lumii au dus la includerea patronului din Ghencea, Gigi Becali, intr-un top al celor mai neobisnuiti si pitoresti finantatori din fotbalul mondial. Adversarii sai sunt de calibru, miliardarii Roman Abramovici de la Chelsea si Silvio Berlusconi de la AC Milan, echipa care a castigat Liga Campionilor in sezonul precedent. „Lumea fotbalului este plina de personaje unice, iar conducatorii echipelor nu fac exceptie, ci din contra!“, se scrie in comentariul cotidianului spaniol Marca. Pe langa finantatorul Stelei, Gigi Becali, in top mai sunt nominalizati si Manuel Ruiz de Lopera (Betis), Pinto da Costa (FC Porto), Silvio Berlusconi (AC Milan), Roman Abramovici (Chelsea), Maurizio Zamparini (Palermo), Mauricio Macri (Boca), Enrique Pina (Granada 74), Dimitri Piterman (Alaves), „Ceca“ Raznatovic (Obilic), Luciano Moggi (ex-Juventus Torino) si Mohamed Al Fayed (Fulham). Dintre cei 12 candidati, se va alege unul, cel care va primi cele mai multe voturi din partea cititorilor. Respectivii conducatori au fost inclusi in top datorita unor intamplari mai putin obisnuite si prin faptul ca au un comportament unic intre toti finantatorii din fotbalul mondial.

Cine sunt adversarii omului de afaceri din Ghencea

Gigi Becali, patronul Stelei, a devenit cunoscut prin implicarea in fotbal, iar apoi a devenit presedinte de partid politic, fiind recunoscut pentru donatiile pe care le face si pentru opozitia pe care o are pentru anumite minoritati. Potrivit revistei Capital, el este pe locul 3 in topul celor mai bogati oameni din Romania, cu o avere estimata la aproximativ 900 de milioane de dolari. Adversarii sunt pe masura lui. Ruiz de Lopera a numit stadionul lui Betis dupa numele sau, Pinto da Costa este unul dintre cei mai influenti oameni de fotbal din Portugalia, fiind cel care l-a adus la echipa pe antrenorul Mourinho, in timp ce Mauricio Macri este un cunoscut politician argentinian.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.