Presa spaniola a apreciat ca rezultatul partidei Steaua - Villarreal este favorabil oaspetilor, care au reusit sa reziste pe un gazon greu si in fata unui public fanatic si ostil. De cealalta parte, Zenga a precizat ca remiza alba nu avantajeaza pe nimeni si ca Steaua pastreaza sanse de calificare.

Privita drept un rezultat echitabil, remiza alba dintre Steaua si Villarreal nu a schimbat aproape nimic in ecuatia calificarii, cele doua echipe pastrindu-si sansele atribuite inainte de confruntarea din Ghencea. Este adevarat ca Steaua nu a primit gol acasa, lucru important intr-o dubla mansa europeana, dar statistica la fel de reala spune ca "ros-albastrii" nici nu au marcat in ultimele trei deplasari, in timp ce invincibilitatea "Submarinului galben" pe propriul teren a devenit subiect de controverse.

Impresia de dupa meciul de miercuri este ca Steaua putea obtine victoria, la golul anulat al lui Dica sau la ratarile uriase ale lui Cristea si Dinita, cite una de fiecare, dar si ca Villarreal a trecut pe linga surpriza in ultimul minut, cind a fost la un pas sa marcheze.

"Mingea parea un iepure"

Aproape in unanimitate, jucatorii, antrenorii si oficialii au apreciat ca rezultatul este echitabil si ca totul se va decide in retur, unde va fi un meci dificil.

Tiparul declaratiilor a fost spart de portarul Hamutovski ("Villarreal a jucat foarte bine si mi-a placut") si de fundasul spaniolilor, Rodolfo Arruabarrena, care a descris cit se poate de plastic situatia de pe gazon: "Mingea parea un iepure, deoarece sarea in toate partile". Daca antrenorul lui Villarreal, Manuel Pellegrini, s-a limitat la o concluzie seaca: "A fost un joc echilibrat, dar totul se va decide in Spania. Acest rezultat nu avantajeaza pe nimeni", Walter Zenga a atacat problema ineficacitatii in deplasare: "Este adevarat ca nu am inscris afara in ultimele trei meciuri, insa, pe de alta parte, acesta este primul meci in care nu inscriem acasa. Depinde ce jumatate a paharului privesti", si a avertizat: "Poate marcam la Villarreal, dar poate ca un gol nu ne va fi de ajuns ca sa ne calificam".

Ghencea, "cazan de presiune"

Presa spaniola a laudat Steaua, dar a apreciat ca Villarreal este avantajata de rezultat. "Au scapat vii din infern", a scris "As", care l-a desemnat pe Oprita drept cel mai bun de pe teren, Dorinel Munteanu - Lordul meciului, Quique Alavrez - Durul meciului si Senna - Trompeta meciului. "Fotbalistii spanioli meritau o pedeapsa mai severa. Submarinul a fost o vulgara caricatura a echipei de duminica trecuta. Doar lipsa de talent a fotbalistilor de la Steaua a evitat un rezultat rusinos. Ei si-au creat ocazii, dar se pare ca nu cunosc conceptul de finalizare", a scris cotidianul madrilen.

Pe aceeasi idee a mers si "Marca": "Villarreal a supravietuit cazanului de presiune de pe stadionul Ghencea". "Villarreal a scapat vie de la Bucuresti", a titrat "Las Provincias", un titlu aproape identic avind si cotidianul "Sport": "Villarreal a scapat vie din infernul romanesc". Mai plastic s-au exprimat cei de la "Levante", care au avut insa in memorie si partida cu Valencia: "Villarreal iese intarita din noroiul de la Bucuresti", in timp ce "El Periodico Mediterraneo" a condamnat gazonul din Ghencea: "Dupa ce s-a probat ca terenul de joc era o tarla, prioritatea fotbalistilor de la Villarreal era sa faca lucrurile cu simplitate. Cind o partida este atit de inchisa, exista ocazii cu pipeta. A avut una Dinita pentru Steaua, dar au avut si Figueroa si Sorin".

UEFA s-a mutat mai la vest

Mircea Lucescu si Sahtior nu au mai putut repeta surpriza din 16-imile Cupei UEFA, de la Schalke, adversarii de la Alkmaar evitind capcana romano-sud-americana mestesugita in bazinul carbonifer al Ucrainei. Sahtior a pierdut ambele manse cu olandezii (1-3 si 1-2), sec si fara glorie, iar Alkmaar isi asteapta azi, la ora 13.00, in urma tragerii la sorti, adversara din sferturi si potentiala adversara din semifinale. In grupul echipelor ramase in Cupa UEFA a intrat si Newcastle, cu scorul general de 7-1, in urma dublei manse cu grecii de la Olympiakos Pireu. Marti seara, englezii au cistigat cu 4-0, iar jumatate dintre reusite i-au apartinut lui Allan Shearer, veteranul de 34 de ani, care a anuntat ca se va retrage la sfirsitul sezonului. Favorita la cistigarea trofeului, Newcastle a mai cistigat Cupa UEFA in 1969.

Incidente in si in afara stadionului

Suporterii care nu au mai reusit sa patrunda pe stadion au fortat portile si au scandat impotriva fortelor de ordine.

Desi nu a fost un meci intre echipe rivale si nu au existat doua galerii, partida dintre Steaua si Villarreal a fost marcata de incidente intre suporteri si fortele de ordine. Primul astfel de eveniment a avut loc cu o ora inainte de startul partidei, cind jandarmii au inchis poarta de acces in arena si pe cele de intrare in peluze, din cauza faptului ca stadionul era deja plin, desi afara mai erau persoane care aveau "cotoare". In replica, suporterii au fortat portile si au scandat impotriva fortelor de ordine. Totusi, cei ramasi in afara stadionului au putut privi meciul pe un ecran de 6x4 m, instalat chiar linga gardul de la intrare.

Un alt incident a avut loc la peluza a doua a stadionului, cind partida incepuse de o jumatate de ora, jandarmii intervenind in forta. Disputa dintre suporteri si fortele de ordine s-a prelungit vreme de citeva minute, dupa aplanarea conflictului un grup de jandarmi raminind in peluza pentru a preveni izbucnirea altor conflicte. In schimb, jucatorii stelisti le-au multumit fanilor pentru sustinere.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.