Promisiunile desarte ale lui Gigi Becali au provocat haos la porti

Asa cum era de asteptat, intrarea pe stadion a provocat, miercuri dupa-amiaza, incidente de pe urma carora cei umiliti si pagubiti au fost suporterii. Incurajati de patronul Gigi Becali, care promisese in repetate rinduri ca "toti suporterii stelisti vor fi pe stadion", mii de oameni fara bilete au aglomerat zona din fata portilor. Fortele de ordine au permis accesul incepind cu ora 17.00, dar numai celor care prezentau "cotoarele" tichetelor de saptamina trecuta, cind meciul Steaua-Villarreal fusese aminat din cauza ninsorii.

Desi legea nu permite vinzarea bauturilor alcoolice in preajma stadionului, politistii au inchis ochii in zona circiumii de peste drum, astfel ca sute de suporteri au baut tarii si bere inainte sa intre in incinta arenei, prezentindu-se in stare de ebrietate la porti. Acelasi local s-a transformat si in sediu al bisnitarilor, care vindeau mult-rivnitele "cotoare" la preturi de cel putin doua ori mai mari.

"Ti-ai batut joc de noi!"

Multa vreme, accesul pe stadion s-a facut in ordine si liniste. Sistemul a functionat pina la ora 18.57, cind s-a produs prima busculada. Speriati ca vor ramine pe dinafara - autoritatile anuntasera ca portile se vor inchide la ora 19.00 -, sute de oameni s-au repezit catre intrare. Jandarmii au intervenit in forta, au tras grilajele si au navalit cu caii si ciinii lupi, stavilind multimea. Dupa ce spiritele s-au potolit, accesul s-a reluat pina la ora 19.10, cind seful dispozitivului a primit prin statie mesajul: "S-a umplut stadionul, inchideti portile!". Jandarmii au executat ordinul, moment din care a inceput haosul. Mii de oameni cu bilete - multi, veniti din provincie - au ramas la porti.

S-a creat o inghesuiala greu de descris, cei din primele rinduri fiind striviti intre grilaj si multimea care impingea din spate. Disperati si fluturindu-si bucatile de hirtie devenite inutile, fanii au inceput sa-l injure pe patronul stelist: "Avem bilete, am platit o gramada de bani pe ele, lasati-ne sa intram! Gigi Becali, uita-te sa vezi ce-ai facut! Ti-ai batut joc de noi! Ne-ai luat banii si acum ne tii la porti!".

Bilete copiate, scanate sau rupte in trei

Latifundiarul nu auzea insa gloata. Venit la stadion cu noua sa masina, un Maybach de 500.000 de euro, Becali a intrat pe la "oficiala", promitind ca totul va fi bine, dupa care a urcat in loja. Afara, la porti, ramasesera mii de oameni batuti si cu banii luati.
Printre cei ramasi pe dinafara s-au numarat si multi posesori de abonamente si invitatii. Unul dintre acestia a fost tatal lui Ogararu, fundasul dreapta al "ros-albastrilor".

Explicatia acestui paradox - stadionul s-a umplut pina la refuz, peste limita de 90 la suta admisa de UEFA, iar la porti au ramas alte mii de oameni cu bilete - ne-a fost data de Bogdan Onescu, purtatorul de cuvint al Jandarmeriei, care a stat la porti, alaturi de comandantul dispozitivului: "Foarte multi oameni si-au rupt "cotoarele" in doua sau trei bucati, intrind astfel, pe un bilet, mai multe persoane. Altii le-au scanat sau le-au tras la copiator color, vinzind falsurile. Asa au intrat pe stadion mai multi oameni decit in mod normal". O alta cauza a haosului ne-a fost dezvaluita de citiva ofiteri care au preferat sa-si pastreze anonimatul: "De vina e Becali! A dat ordin sa intre si posesorii de abonamente, desi pe acele locuri se vindusera bilete. Din cauza asta s-a ajuns sa fie cite doi oameni pe acelasi loc!".

Multi fani ramasi la intrare au urmarit partida la ecranul urias instalat in dreptul portilor de acces in complex.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.