Sport 30 Iunie 2007 01:34
v

"Cred ca e una dintre echipele grele cu care puteam sa picam. Sa vedem cat e ghinion. Steaua are o valoare foarte mare si putem sa trecem mai departe. O sa vorbim cu toti pe care ii cunoastem, pentru a aduna cat mai multe informatii despre ei", a spus managerul sportiv al Stelei, Adrian Ilie. El s-a referit la Dan Petrescu, fost antrenor la Wisla, unde i-a avut sub comanda pe romanii Chiacu, Dolha si Varga. "Noi nu ne gandim decat la calificarea in grupele Ligii, primul obiectiv al sezonului. Lubin are jucatori de nationala si sigur se vor mai intari, ceea ce vom face si noi", a mai spus Ilie.

Si presedintele LPF, Dumitru Dragomir, e optimist. "Cu siguranta Steaua se poate califica. Va avea meciuri grele cu Zaglebie, dar fotbalul nostru e peste cel polonez", a declarat Dragomir, completat de fostul antrenor al Stelei, Emerich Ienei. "Steaua e favorita aproape suta la suta. A cazut cu unul dintre cei mai buni adversari posibili, dar daca vrem in grupe, trebuie sa ne masuram cu cei puternici".

Turul se va juca in deplasare, pe 31 iulie, returul o saptamana mai tarziu.

Argaseala vede o teorie a conspiratiei

Presedintele Stelei a taxat felul in care a decurs tragerea la sorti de la Nyon. "Mi se pare dubios ca Zaglebie picase inainte cu o alta echipa, iar Steaua nu fusese extrasa inca din urna. E clar ca am picat cu cel mai puternic adversar posibil si cred ca acest lucru nu este intamplator" a spus Argaseala. Steaua era echipa cu cel mai mare coeficient dintre toate formatiile angrenate in turul doi preliminar. Prima mansa cu Zaglebie se va disputa pe 31 iulie in Polonia.

Tragere la sorti Liga Campionilor

Turul intai preliminar

1. Khazar (Azerbaidjan) - Dinamo (Croatia)
2. APOEL Nicosia (Cipru) - Borisov (Belarus)
3. serif Tiraspol (Moldova) - Ranger's (Andorra)
4. Hafnarfjordur (Islanda) - Torshavn (Feroe)
5. New Saints (tara Galilor) - Ventspils (Letonia)
6. Pobeda (Macedonia) - Levadia Tallinn (Estonia)
7. Olimpi (Georgia) - FC Astana (Kazahstan)
8. FK Zeta (Muntenegru) - Kaunas (Lituania)
9. Tampere (Finlanda) - SS Murata (San Marino)
10. Dudelange (Luxemburg) - Zilina (Slovacia)
11. Linfield (Irlanda de Nord) - IF Elfsborg (Suedia)
12. Derry City (Irlanda) - Piunik Erevan (Armenia)
13. Marsaxlokk FC (Malta) - FK Sarajevo (Bosnia)
14. NK Domzale (Slovenia) - KF Tirana (Albania).

Nota: Primul tur preliminar va avea loc la 17/18 iulie si 24/25 iulie.

Turul doi preliminar

- invingatoare meci 12 - sahtior (Ucraina)
- Steaua Rosie (Serbia) - invingatoare meci 6
- Glasgow Rangers (Scotia) - invingatoare meci 8
- Debrecen VSC (Ungaria) - invingatoare meci 11
- Zaglebie Lubin (Polonia) - Steaua (Romania)
- KRC Genk (Belgia) - invingatoare meci 13
- invingatoare meci 5 - FC Salzburg (Austria)
- invingatoare meci 7 - Rosenborg (Norvegia)
- invingatoare meci 4 - invingatoare meci 2
- FC Copenhaga (Danemarca) - Beitar (Israel)
- invingatoare meci 10 - Slavia Praga (Cehia)
- invingatoare meci 9 - Levski Sofia (Bulgaria)
- invingatoare meci 14 - invingatoare meci 1
- Besiktas Istanbul (Turcia) - invingatoare meci 3

Nota: Turul doi preliminar se va disputa la 31 iulie/1 august si 7/8 august.

Zaglebie, buget de 10 milioane euro

Campioana Poloniei, Zaglebie Lubin, este un club infiintat in 1946. Titlul cucerit in acest an e de abia al doilea din istorie, dupa cel din 1991. Atunci, Zaglebie a parasit inca din primul tur Cupa Campionilor, fiind eliminata de danezii de la Brondby. De fapt, palmaresul european al gruparii din Lubin este foarte modest, mai cuprinzand doar alte trei participari in Cupa UEFA. Niciodata nu a trecut insa de turul I. Presedintele celor de la Zaglebie Lubin este Robert Pietryszyn, considerat al doilea om ca putere financiara din Polonia. El a anuntat un buget de zece milioane de euro pentru sezonul viitor. in 2005 Steaua a jucat un meci amical in compania celor de la Zaglebie Lubin. Romanii au invins cu 2-1, dupa reusitele lui Nesu si Ogararu.

'Steaua este incomoda'

Antrenorul de la Zaglebie, Czeslaw Michniewicz (foto), a declarat ca si-ar fi dorit un adversar cu nume din vestul Europei. "Nu exista echipe slabe in aceasta competitie. Mi-as fi dorit sa jucam cu echipe bune, cu nume si atractive, din vest, decat cu adversari tari, incomozi, iar pentru fani, neatractivi, din estul Europei, asa cum e Steaua", a spus antrenorul polonezilor.

Dinamovistii ii invidiaza!

Cea mai recenta achizitie a lui Dinamo, Hristu Chiacu, a jucat in sezonul trecut in Polonia, la Wisla Cracovia, dar nu da prea multe sanse celor de la Zaglebie, in fata Stelei. "Zaglebie este o echipa slaba, care a luat titlul cu japca, ajutata de arbitri. Steaua este favorita 70-80 la suta. De fapt, daca nu transfera doi-trei jucatori valorosi, polonezii nu au nici o sansa", a spus Chiacu. Internationalul de tineret, care a si facut junioratul la Dinamo, a adoptat un discurs de "caine". "Norocul e minciuna, pe langa ce bafta a avut Steaua sa pice cu astia. Nu stiu daca vor mai avea acelasi noroc in turul al treilea, dar eu le doresc sa nu treaca nici de turul doi".

De aceeasi parere este si Cristi Borcea, care a mai dat inca o declaratie in stilul caracteristic. "Steaua a avut noroc la tragerea la sorti, ca de obicei. A picat cu o echipa anonima din Polonia si are peste 70 la suta sanse de calificare".

Hagi va decide pentru Paraschiv

Patronul Stelei, Gigi Becali, a declarat ieri, inaintea plecarii spre Austria, ca va incerca sa-l convinga pe antrenorul Gheorghe Hagi sa-l lase pe mijlocasul Sorin Paraschiv sa se transfere la Rimini, in Serie B.

"Eu i-am promis lui Paraschiv ca poate sa plece, dar asta cand era Olaroiu antrenor. Acum va pot spune ce se va intampla doar dupa ce voi vorbi si cu Hagi. Baiatul a zis ca pleaca. Poate sa plece unde vrea el, si-n liga a saptea. Avand in vedere ca i-am promis, trebuie sa-l conving pe Hagi sa-l lase sa plece", a mentionat latifundiarul din Pipera. Chiar daca Becali nu este suta la suta sigur de plecarea lui Paraschiv, agentul FIFA, Traian Gherghisan, reprezentantul fotbalistului, nu se indoieste de transfer: "Sorin va semna un contract valabil pe o perioada de trei ani cu gruparea italiana din serie B, Rimini Calcio". in schimbul jucatorului stelist, patronul din Ghencea a afirmat in urma cu o saptamana ca cere 500.000 de euro.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.