Intr-o partida contind pentru mansa-tur a optimilor de finala ale Cupei UEFA, Steaua a remizat aseara, in Ghencea, in compania puternicei echipe spaniole Villarreal, formatie clasata pe locul trei in Primera Division. Scorul, 0-0, avantajeaza "Submarinul Galben", in perspectiva returului. Meciul de aseara trebuia sa se dispute acum sase zile, insa a fost aminat fiindca arena din Ghencea a devenit atunci impracticabila din pricina unei furtuni de zapada. Mansa secunda va avea loc duminica, la Villarreal. Intilnirea va incepe la ora locala 20.00 (un ceas mai tirziu in Romania) si va fi transmisa in direct la TVR 1.

Aseara, echipa lui Walter Zenga n-a mai atacat in valuri, asa cum o facuse in returul cu Valencia. Disputata pe un teren greu, partida cu Villarreal a avut ritm, iar ocaziile de gol au curs la ambele porti. In prima repriza, Stelei i-a fost anulat, pe buna dreptate, un gol marcat de Nicolae Dica, fiindca Andrei Cristea se afla in ofsaid. Villarreal, o formatie garnisita cu multi jucatori sud-americani, a impresionat prin tehnica si forta de grup, iar Steaua, disciplinata si dispusa la efort, a replicat cu o dirzenie iesita din comun. Fiecare echipa a ratat cite o mare ocazie de gol: Steaua prin Dinita (min. 67), iar Villarreal prin Sorin (min. 79). Spre final, Zenga a schimbat ambii atacanti cu doi mijlocasi, semn ca i-a convenit remiza. Stadionul a fost arhiplin, iar pe-afara au ramas alti 10.000 de fani.

Altercatie la peluza

La mijlocul primei reprize, intre suporterii Stelei de la peluza a doua si fortele de ordine a izbucnit un conflict de proportii. Provocati de fani, jandarmii au reactionat, tabarind cu bastoanele pe ei. Citiva dintre suporteri au iesit sifonati din altercatie.

Becali a lasat paznic la Maybach!

Cu doua ore si jumatate inainte de meci, patronul stelist Gigi Becali a sosit la stadion, la volanul limuzinei Maybach. Cu stilul sau populist, bogatasul i-a amagit din nou pe suporteri: "Stati linistiti! Veti intrat cu totii la meci". I-a mintit inca o data. De frica sa nu-i fie "sifonata" masina, Becali si-a pus paznic la Maybach pe toata durata meciului! "Gorila" n-a permis cameramanilor sa filmeze automobilul de trei tone si sase metri lungime.

Tatal lui Ogararu a ramas pe-afara!

Printre spectatorii care n-au putut intra in stadion din pricina haosului creat la porti s-a numarat si tatal fundasului George Ogararu l Fotbalistii Stelei au intrat pe gazon afisind urmatorul mesaj, adresat propriilor fani: "Multumim ca sinteti alaturi de noi!" l Galeria Stelei a afisat un banner pe care scria: "Vitrina de trofee mai asteapta o cupa".

La "vinatoare" de bombe

Aproximativ 20 de politisti si pirotehnisti au inspectat ieri la prinz tribunele stadionului Steaua, alarmati de amenintarea cu bomba lansata acum citeva zile. Politia a primit, luni dupa-amiaza, un telefon anonim, care anunta ca la stadionul din Ghencea a fost plasata o bomba. Alarma s-a dovedit a fi falsa. Conducerea clubului Steaua s-a temut ca astfel de glume proaste s-ar fi putut repeta si aseara, astfel incit a solicitat o verificare amanuntita.

Au jucat biliard

Jucatorii echipei Steaua si-au facut un obicei de a se destinde inaintea meciurilor importante in clubul IDM din Capitala. "Militarii" au stat ieri dimineata doua ore in IDM, unde au jucat biliard. La amiaza, elevii lui Zenga au revenit la stadion, inspectind atent suprafata de joc. Spre seara, fotbalistii au urmarit transmisiunea televizata a partidei FC National - Dinamo, din semifinalele Cupei Romaniei.

Jose Mari a baut o bere

Spaniolii de la Villarreal n-au iesit ieri din hotelul in care au fost cazati. Antrenorul Pellegrini a eliminat din programul stabilit initial vizita in oras. Marti seara, fotbalistii "Submarinului galben" n-au avut o ora fixa pentru stingere. Jucatorii au stat in camere si au urmarit posturile spaniole de televiziune. Inainte de culcare, atacantul Jose Mari a fost surprins consumind o bere. Ieri dimineata, dupa ce
s-a trezit, Fernando Roig, presedintele ibericilor, a aflat ca a devenit bunic. "Sper ca aceasta este un semn bun si voi dedica nepotelei mele calificarea in sferturile de finala ale Cupei UEFA. Fetita se va numi Carla", a exclamat Roig.

Fanii au rupt resturile de tichete in trei si au umplut stadionul: "Cotoriada" a provocat haos

Atmosfera in jurul arenei din Ghencea a fost una incendiara cu mult timp inainte de startul meciului. Suporteri din toate colturile tarii s-au strins in jurul stadionului "Steaua" inca de la orele prinzului. Unii dintre ei pareau linistiti, fiindca aveau in buzunar mult rivnitul cotor de bilet, altii ingrijorati, ba chiar speriati de preturile aberante cerute de speculanti pentru jumatatile de tichet. Astfel, un cotor la peluza valora la negru cel putin 600.000 de lei, desi pretul sau oficial fusese de 200.000 de lei, iar unul la tribuna I s-a vindut cu un milion de lei, cu 400.000 de lei peste costul initial. Accesul in stadion a fost permis incepind cu ora 17.00 si la inceput s-a facut destul de ordonat. Cu o ora inainte de meci, stadionul era arhiplin, cei 25.000 de spectatori norocosi cintind din toti rarunchii.

"Cotoriada" a avut aspecte comice, dar si tragice. Disperati ca nu gasesc solutii pentru a-si introduce in arena si prietenii, mai multi suporteri au rupt cotoarele in doua sau trei parti, reusind sa insele astfel vigilenta "cerberilor" de la portile de acces. Bogdan Onea, purtatorul de cuvint al Jandarmeriei, a confirmat cum a fost provocat haosul: "Stadionul s-a umplut fiindca multi spectatori au rupt cotoarele in doua si chiar trei parti. Asa s-a ajuns sa ramina pe afara oameni cu bilete in regula".

Pe stadion era Paradisul, la porti Infernul, fiindca la ora 19.09 s-a dat ordin sa se inchida portile. Ademeniti de promisiunile lui Gigi Becali, care a lasat de inteles ca, in ciuda regulamentului UEFA, accesul va fi liber, mii de oameni au venit in Ghencea cu speranta ca vor prinde macar un loc pe stilpii instalatiei de nocturna. Multimea de suporteri fara bilet s-a bulucit la porti, calcindu-se in picioare in incercarea disperata de a strapunge barajul de jandarmi calare, care a respins "atacurile", uneori uzind chiar de forta. In aceste conditii, in afara arenei au ramas si oameni care aveau tichete, din cauza faptului ca au ajuns prea tirziu in Ghencea.
Multi dintre cei sositi la arena s-au multumit, in final, sa urmareasca meciul pe un ecran urias, de 20 de metri patrati, montat in apropierea stadionului.

Declaratii dupa meci

Walter Zenga (antrenor, Steaua): "Am intrat in vestiar si am vazut ca jucatorii mei erau suparati, de parca pierdusem meciul! Mai avem de jucat 90 de minute. Mergem la Villarreal cu gindul sa cistigam. Este important ca n-am primit gol. Trebuie sa tinem cont si de numele adversarului pe care l-am intilnit. N-am avut in fata ultima echipa din Azerbaidjan. Villarreal nu m-a surprins cu nimic".

Gigi Becali (patron, Steaua): "Nu sint dezamagit. Sint chiar multumit. 0-0 este un scor avantajos pentru noi! Totusi, ma asteptam sa facem un joc mai bun, sa avem ocazii mai clare. Credeam ca va fi 2-0 sau 3-0 si ca vom deschide scorul in primele 20 de minute! O sa vedeti cit de razboinici vom fi in retur! Vom bate cu 2-1!".

Mihai Stoica (presedinte, Steaua): "Avem jucatori capabili de miracole. Cred cu convingere ca ne putem califica in sferturile de finala. Villarreal a fost mai buna decit Valencia. Spaniolilor le este teama de noi!".

Dumitru Dumitriu (director de scouting, Steaua): "Cred ca scorul corect era 3-1. Villarreal a jucat cu maiestrie la 0-0".

Dorinel Munteanu (mijlocas, Steaua): "Puteam sa marcam in acest meci. Si spaniolii au avut ocazii. Am intilnit o echipa echilibrata. Se poate spune ca Villarreal este cea mai puternica formatie intilnita de Steaua in aceasta editie a Cupei UEFA".

Sorin Ghionea (fundas, Steaua): "E un rezultat echitabil. Ne pastram sanse de calificare".

Gabriel Bostina (mijlocas, Steaua): "Deocamdata, am dat o gaurica "Submarinului Galben". Si noua, si lor ne-a lipsit norocul. Villarreal este cea mai buna echipa care a jucat vreodata in Ghencea. Daca vor trece de noi, desi le va fi foarte greu, vor cistiga Cupa UEFA".

Andrei Cristea (atacant, Steaua): "Si marii jucatori rateaza inexplicabil, nu numai Dinita. La Villarreal se poate intimpla orice. Nu ne dam batuti. Villarreal a aratat ca este o formatie de mare calitate".

Laurentiu Dinita (atacant, Steaua): "Trebuie sa ma revansez cu un gol in retur pentru ratarea din aceasta seara".

Victor Piturca (antrenor, Romania): "A fost un joc echilibrat, dominat in unele momente de Villarreal. Nu pot sa remarc pe cineva anume de la Steaua. Intreaga echipa s-a miscat bine. Ocaziile mari le-a avut Steaua".

Manuel Pellegrini (antrenor, Villarreal): "Rezultatul ofera sanse egale de calificare ambelor formatii. Felicit suporterii Stelei pentru felul in care si-au incurajat echipa".

• Stadion: "Steaua"; Spectatori: 25.000
• Arbitri: M. Busacca 7 - F. Buragina 6, S. Cuhat 5 (toti din Elvetia)

Steaua

Hamutovski 7
...............................
Ogararu 6
Radoi 7
Ghionea 6
P. Marin 6
.............................
Oprita 7
Paraschiv 6
D. Munteanu 7
N. Dica 5
(Ciocoiu '89)
...........................
Dinita6
(Fl. Dumitru '73) 6
A. Cristea 7
(Bostina '69) 6
Antrenor: Walter Zenga

Villarreal

Reina 6
..........................
Venta 6
Pena 7
Quique Alvarez 5
(Arzo '88)
Arranburrena 6
.........................
Cazorla 5
(Font '86)
Senna 6
Josico 6
Sorin 7
.........................
Figueroa 6
Jose Mari 6
(Guayre '82)
Antrenor: Manuel Pellegrini


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.