Sport 29 Iunie 2007 01:22
Sorin Paraschiv s-a inteles cu gruparea italiana din Serie B, Rimini, unde evolueaza sub forma de imprumut si fratele brazilianului Kaka. Mijlocasul Stelei va semna un contract pe trei sezoane, urmand sa incaseze un salariu anual de 300.000 de euro. Steaua nu vrea sa-i dea drumul.

Paraschiv, unul dintre fotbalistii preferati ai fostului manager al Stelei, Meme Stoica, a fost vandut cu suma de 500.000 de euro la Rimini. El va imbraca din sezonul viitor culorile rivalei de moarte ale Stelei, Dinamo.

"Sorin se va transfera la Rimini. Cele doua cluburi s-au inteles in privinta sumei de transfer, urmand ca jucatorul sa semneze un contract valabil pe trei ani, saptamana viitoare. El a fost dorit insistent de italieni, care intentioneaza sa lupte pentru promovarea in Serie A", a declarat impresarul Traian Gherghisan.

Adrian Ilie, managerul general al Stelei a dezvaluit ca formatia din Ghencea va da un raspuns sigur in aceste zile. "Am primit o oferta de la Rimini pentru Sorin Paraschiv. Oferta a venit, ieri, printr-un fax la adresa clubului si urmeaza ca in zilele urmatoare sa dam un raspuns", a spus Adi Ilie.

A fost promovat la Steaua de Piturca

Sorin Paraschiv a fost promovat la prima echipa din Ghencea de catre Victor Piturca in sezonul 1999-2000, el devenind de atunci si unul dintre titularii incontestabili ai Stelei. La echipa nationala, a evoluat doar de patru ori, in partidele oficiale cu Andorra si Armenia si amicalele cu Nigeria si Coasta de Fildes. in campionatul intern "Para" a jucat pana acum 168 de meciuri si a marcat 12 goluri. in cupele europene, el a evoluat in 45 de partide si a inscris patru goluri.

Rimini este o statiune turistica de 140.000 de locuitori, situata pe coasta adriatica. Echipa de fotbal, care se numeste Rimini Calcio, a fost fondata in 1912, insa nu a evoluat niciodata in Serie A. Anul trecut, noua formatie a lui Paraschiv a terminat pe locul cinci in Serie B, doar la unul in spatele echipei care joaca barajul pentru promovare in primul esalon. Daca va semna, "Para" va fi coleg de echipa in sezonul viitor cu Rodrigo Izecson Dos Santos Leite, fratele brazilianului Kaka. El a fost transferat de AC Milan in 2004, dar nu a stat decat cateva luni, fiind transferat la Rimini.

Beitar, singurul pericol pentru Steaua

Vicecampioana Romaniei va afla astazi adversarul din turul doi preliminar al Ligii Campionilor. Stelistii nu prea au de ce sa-si faca griji, datorita faptului ca sunt cap de serie.

Numele echipelor pe care le-ar putea intalni nu spun mare lucru, majoritatea venind din prima runda de calificare. Mai mult, militarii evita singura formatie puternica din aceasta faza, Dinamo Zagreb, croatii devenind la randul lor cap de serie, in cazul in care merg mai departe. Singura grupare ce ar putea emite pretentii in fata jucatorilor lui Gheorghe Hagi e campioana Israelului, Beitar Ierusalim, cunostinta dinamovistilor din sezonul trecut. Cainii au trecut cu mari emotii de Beitar, dupa 1-0 la Bucuresti si 1-1 pe teren neutru, la Sofia. Un alt adversar cat de cat periculos este Zaglebie Lubin, din Polonia.

Primul tur preliminar se joaca pe 17-18 iulie si 24-25 iulie, iar al doilea pe 31 iulie-1 august si 7-8 august. Campioana Romaniei, Dinamo, intra in lupta in runda a treia de calificare, meciurile din aceasta faza urmand sa se stabileasca pe 3 august.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.