Inaintea partidei cu Besiktas, Walter Zenga se confrunta cu o situatie neplacuta.

Echipa de fotbal Steaua va juca miine seara, de la ora 20.15, meciul decisiv pentru calificarea in primavara europeana, impotriva turcilor de la Besiktas Istanbul, intr-un meci contind pentru Grupa B a Cupei UEFA. Dupa primele doua partide din aceasta faza a competitiei, "ros-albastrii" au acumulat trei puncte si, fara o victorie impotriva echipei la care joaca Daniel Pancu, sansele de calificare ramin doar teoretice, fiindca stelistii vor fi nevoiti sa se impuna in ultimul meci, programat in deplasare, cu Athletic Bilbao. Ultima formatie din Romania care a reusit sa se califice in primavara europeana a fost tot Steaua, care a ajuns in "sferturile de finala" ale Cupei Cupelor in editia 1992-1993.

Walter Zenga, antrenorul Stelei, are mari probleme in alcatuirea echipei de start pentru acest meci deoarece ii lipsesc trei titulari: Nicolae Dica - suspendat, Sorin Paraschiv si Florentin Dumitru - ambii accidentati. In aceste conditii, linia de mijloc va fi una experimentala, din care doar Dorinel Munteanu a fost pina acum titular incontestabil. Din cauza lipsei de efectiv, la antrenamentele din ultimele zile, Walter Zenga a facut echipa posibililor titulari cu Falemi pe postul de mijlocas la inchidere. Jucatorul de culoare a iesit din gratiile patronului Gigi Becali, care a anuntat ca nu-i va mai prelungi contractul scadent in aceasta iarna, dar se pare ca italianul il prefera in dauna lui Florin Lovin. Tehnicianul nu l-a iertat pe ex-bacauan pentru greseala de la golul incasat in deplasarea de la Parma. "Omul-paianjen" nu a decis nici cine va fi titularul postului de portar. Vasili Hamutovski are avantajul ca este inalt si poate iesi mult mai bine la duelurile aeriene cu norvegianul John Carew, in timp ce Martin Tudor pare a fi intr-o forma mai buna, dar acuza dureri la spate. In schimb, la Besiktas se anunta probabila revenire a romanului Daniel Pancu. Delegatia lui Besiktas va sosi la Bucuresti astazi, la ora 11.45, pe Aeroportul "Henri Coanda" si se va caza la hotelul "Crowne Plaza".
"Militarii", spaima "ienicerilor"

In istoria participarii in cupele europene, Steaua a intilnit de doua ori formatii din Turcia si de fiecare data le-a depasit. In semifinalele Cupei Campionilor din editia 1988-1989, stelistii s-au calificat in dauna celor de la Galatasaray, dupa o victorie cu 4-0 in Ghencea, si un egal, 1-1, in deplasare. In editia 1997-1998 a Cupei UEFA, Steaua a trecut in primul tur de Fenerbahce (0-0 la Bucresti si 2-0 la Istanbul). "Ros-albastrii" spera sa mentina traditia rezultatelor favorabile si in compania celei de-a treia forte din fotbalul turcesc.

"Doar turcii pot cumpara biletele astea!"

Pretul prohibitiv al biletelor i-a pus pe vinzatori in situatia de a "soma". La casele de bilete nu s-au format cozile de persoane care se calca in picioare ca in alte ocazii. "La preturile astea, doar turcii pot cumpara bilete", au comentat citiva fani nemultumiti. Nici bisnitarii nu s-au mai inghesuit sa cumpere deoarece nu au cum sa vinda la suprapret. Iata costurile tichetelor: 200.000 de lei la peluze, 400.000 de lei la tribuna a doua, 800.000 de lei la tribuna intii, 1.500.000 de lei la tribuna zero si 3.000.000 de lei la fotolii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.