Echipa nationala de handbal feminin a Romaniei a avut noroc ieri, la tragerea la sorti a grupelor pentru turneul final al Campionatului Mondial din Franta, programat in decembrie.

Tricolorele, medaliate cu argint la editia trecuta, de la Sankt Petersburg, vor evolua in Grupa D, alaturi de reprezentativele Poloniei, Tunisiei si Chinei. Obiectivul elevelor lui Gheorghe Tadici este clasarea pe podium, lucru foarte posibil in conditiile in care romancele au un culoar favorabil pana in faza sferturilor de finala.

Tadici: "Ne gandim la o finala"

La Mondialul francez vor participa 24 de echipe, repartizate in sase grupe preliminare. Formatiile clasate pe primele doua locuri in fiecare grupa se califica in doua grupe principale, de sase echipe. Dintre acestea, primele patru merg in faza "sferturilor".

Cum unul dintre primele doua locuri in Grupa D nu este o problema pentru Romania, in faza a doua a competitiei, tricolorele vor avea adversare abordabile, respectiv favoritele din grupele E si F, adica Ungaria, Spania, Germania (sau Ucraina) si Coreea de Sud. Prin tragerea la sorti favorabila, romancele au evitat adversari redutabili cel putin pana in "sferturi", precum Rusia, campioana mondiala en-titre, Norvegia, campioana europeana, si Franta, gazda intrecerii.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.