Finantatorul Stelei, Gigi Becali, a fost intr-o scurta vacanta la Muntele Athos, de unde a adus cateva icoane din aur si argint. El spune ca isi doreste sa faca acolo cateva zeci de camere, pentru a-i putea lua si pe fotbalisti cu el.

"S-au facut lucruri minunate la Muntele Athos, le mai dau 1,1 milioane. Am dat pana acum 2,5 milioane. Le-am spus ca vreau sa fac 40-44 de camere la Prodromu acolo (n.r. - schit romanesc la Muntele Athos), caci imi doresc sa merg si cu echipa. Cine vrea sa mearga. Daca nu vor, nu-i oblig. Eu unul, daca stau o zi acolo, ma incarc. De spiritualitate are nevoie lumea. Nu ma rog pentru fotbal acolo, sunt lucruri si mai importante", a declarat Becali, mentionand ca isi doreste sa cumpere si o insula langa Muntele Sfant. De altfel, latifundiarul din Pipera a cumparat de la Muntele Athos cateva icoane, una dintre ele de dimensiuni mai mari, fiind din aur si argint.

Finantatorul stelist a comentat faptul ca managerul sportiv Adrian Ilie se antreneaza cot la cot cu ceilalti jucatori in cantonamentul din Spania. "Daca ar mai putea sa joace? Nu poate el, ca s-ar fi bagat, varsta ii mai permite, dar a avut nu stiu ce operatii. Adrian Ilie e supercalificat la fotbal, nu stiam ca e asa destept ca manager. Este foarte priceput, cu el Steaua e mai puternica. Se pricepe foarte bine. Oricum, niciodata in viata mea nu voi mai acorda incredere suta la suta, te parlesti o data si apoi sufli si in iaurt", a comentat el.

Patriarhia Romana: «Muntele Athos nu este comuna Pipera»

"Visul lui Becali de a construi noi chilii pe Muntele Athos este utopic. Domnul Becali are o imaginatie bogata si crede ca poate face ce vrea intr-o zona administrata de statul grec. Muntele Athos nu este Pipera si nu se poate construi la intamplare dupa bunul plac al unora sau altora. Acolo sunt reguli clare, iar constructiile nu apar ca ciupercile. Terenuri libere nu sunt si cu atat mai putin in schitul romanesc, care are doar 10 chilii si nu este pe cont propriu", explica purtatorul de cuvant al Patriarhiei, parintele Constantin Stoica. Acesta a declarat ca Gigi Becali nu este la prima promisiune fantezista in legatura cu Muntele Athos. "in toamna a declarat ca va cumpara teren in zona. Multa lume l-a crezut. El nu a achizitionat insa nici o suprafata si acum a gasit o noua posibilitate de a face promisiuni, dar fara acoperire", avertizeaza parintele Stoica.

Potrivit purtatorului de cuvant al Patriarhiei, Gigi Becali isi poate duce echipa in pelerinaj, iar Radoi, Dica si compania pot urca muntele chiar si in treninguri. sederea lor trebuie sa fie de maximum o saptamana, timp in care nu isi pot lua nevestele. Ei ar trebui sa se inghesuie in functie de marimea delegatiei, cate patru sau chiar cinci in camera, asta doar in cazul in care calugarii accepta sa elibereze o parte din cele 10 chilii existente".

Athos este un munte (2.033 m) si o peninsula cu lungimea de 60 km si o latime ce variaza intre 8 si 12 km, in nordul Greciei, in regiunea Macedonia, unde isi au locul 20 de manastiri, 12 schituri si o multime de chilii calugaresti, in care traiesc mai mult de 1.500 de monahi ortodocsi. Regiunea e autonoma din punct de vedere administrativ, alcatuind un stat monastic cu capitala la Careia.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.