La o saptamana de la cele doua victorii in fata Sloveniei, 2-1 si 2-0, selectionerul Victor Piturca a fost prezent la emisiunea lui Radu Moraru de la B1 TV, in care a explicat in amanunt felul in care a pregatit cele doua jocuri, dar si cum vede partidele viitoare. "Din punctul meu de vedere, dintre cele doua partide cu slovenii, cea mai grea a fost cea de la Timisoara. La Celje am reusit sa evoluam aproape fara greseala, dar in cel de-al doilea joc presiunea a fost mult mai mare, fiindca evoluam in fata propriilor suporteri. Din acest punct de vedere am si facut acele modificari, iar cel pe care l-am sacrificat, desi jucase foarte bine, a fost Dorel Stoica. El a avut si ceva pro-bleme cu carceii, iar din acest motiv am preferat sa evoluez cu Chivu in linia de mijloc, lucru care a mers foarte bine", a spus Piturca.

In ceea ce priveste jocul cu Belarus, el a precizat ca are semnale cum ca omologul sau, Iuri Puntus, e foarte suparat pe echipa noastra, dupa ce in presa s-a scris ca partida pe care Belarus a disputat-o acasa, cu Bulgaria, nu s-ar fi jucat chiar corect. "Acel zvon lansat in presa din Romania nu i-a picat deloc bine lui Puntus. Am inteles ca a declarat ca ne va arata el noua, cand vom juca la Minsk", a spus Piti.

In ceea ce priveste partida dintre Olanda si Bulgaria, care se va disputa la 8 septembrie, in aceeasi zi in care Romania intalneste Belarus, Piturca a spus ca vrea ca olandezii sa castige. "Pe noi ne avantajeaza o victorie a Olandei. Daca se va intampla asa, iar noi vom bate Belarus, atunci sansele sa ne calificam vor fi foarte mari", a mai spus el. (Marian Bratu)

Citeste si:

Romania, pe locul 12 in lume

"Tricolorii" au urcat trei locuri, fata de precedentul clasament, dupa parcursul aproape fara greseala din preliminariile pentru Euro 2008. Din grupa noastra, doar Olanda ocupa o po-zitie ma buna, a noua, in timp ce Bulgaria e de abia pe 33. Celelate adversare au clasari mo-deste: Albania pe 69, Belarus pe 72, Slovenia pe 89, iar Luxemburg pe 174. Lider ramane Italia.