FRF a aplicat ieri decizia TAS, care ii da dreptate italianului. "Poli" din Liga I trebuie sa-si schimbe numele, culorile, imnul si logo-ul Nemultumit de suma compensatorie, Zambon reclama la FIFA
Mircea Sandu, presedintele FRF, a anuntat ca federatia de la Bucuresti a decis, intr-o sedinta a Comitetului Executiv care a avut loc ieri dimineata, sa aplice decizia din 5 decembrie 2006 a Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, legata de cazul Politehnica Timisoara, conform adresei FIFA din 6 iunie 2007. In concluzie, FRF stabileste ca FCU Politehnica Timisoara & Invest SA (gruparea lui Marian Iancu) este vinovata de folosirea ilegala a unor drepturi (inlcusiv palmaresul si istoricul) care apartin SC FC Politehnica Timisoara SA (fosta grupare a lui Claudio Zambon), stabilind, in total, o suma compensatorie de 288.367 de euro, plus 500 de franci elvetieni - cheltuieli de judecata la TAS. Astfel, desi nemultumit de cuantumul despagubirilor, motiv pentru care va inainta un memoriu la FIFA, Zambon a castigat definitiv disputa cu Iancu.

Tot conform deciziei de ieri a FRF, pe langa compensatiile financiare, "Poli" Tmisoara, gruparea din Liga I, va trebui sa-si schimbe denumirea. "S-a decis sa se puna in aplicare decizia TAS din 5 decembrie 2006. SC FCU Politehnica Timisoara & Invest SA este obligata sa isi schimbe denumirea pentru a nu exista riscul sa se confunde cu SC FC Politehnica Timisoara SA. In termen de 15 zile, probabil intr-o Adunare Generala a Actionarilor, se va decide schimbarea denumirii, ni se va comunica aceasta schimbare si, din punct de vedere sportiv, lucrurile sunt in regula. Iar pentru ca s-a jucat sub aceasta denumire, o prima parte de amenda, pentru perioada 5 decembrie 2006 - 12 iunie 2007, este de 100.000 de euro, din 20 de meciuri, 17 in campionat si trei in Cupa Romaniei, inmultit cu 5000 de euro, conform deciziei TAS. Inca 90.000 de euro se platesc pentru folosirea numelui, culorilor, imnului, istoriei si logo-ului in perioada 13 iunie 2006-4 decembrie 2006, plus o dobanda de 2376 de euro. In fine, pentru perioada 1 ianuarie 2005-12 iunie 2006, am calculat 48 de meciuri, a cate 2000 de euro pentru fiecare meci, in total 96.000 de euro. Astfel, compensatia totala este de 288.367 de euro, plus 500 de franci elvetieni - cheltuieli de judecata. In plus este interzisa folosirea insemnelor, culorilor, imnului si logo-ului SC FC Politehnica Timisoara SA. Din cate am inteles, acestea sunt total diferite si din acest punct de vedere am decis in Comitetul Executiv sa ne adresam TAS-ului in problema culorilor, imnului si logo-ului. De asemenea, ii vom solicita lui Zambon sa ne arate daca a cerut in intampinarea care a facut-o la TAS si istoricul clubului. A cerut numai denumirea si probabil ca au imbracat tot ceea ce deriva de aici. Adica, mai plastic, iti vand casa, iti vand si chiuveta din casa! Compensatiile totale se ridica la suma de 288.367 de euro, plus 500 de franci elvetieni - cheltuieli de judecata. Aceasta este punerea in aplicare a hotararii TAS", a declarat Sandu in cadul unei conferinte de presa. La sedinta Comitetului Executiv au participat opt membri, printre care si Gheorghe Chivorchian, directorul general al lui "Poli" Timisoara.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.