Octavian Marin , reprezentant autorizat al clubului ploiestean, a cerut ieri federatiei locul obtinut de Delta Tulcea, castigatoarea Seriei I din Liga a II-a, echipa care nu are licenta
Lovitura de teatru la FRF! Ieri, Petrolul Ploiesti, echipa clasata pe locul 3 in Seria I a Ligii a II-a, a cerut oficial inscrierea "gazarilor" in Liga I. Acest lucru a fost adus la cunostinta federalilor printr-un document remis de impresarul Octavian Marin, care este si reprezentantul oficial al Petrolului si adresat presedintelui Mircea Sandu, directorului general Ionut Lupescu, consilierului juridic Iustin Stefan si Comitetului Executiv al FRF, care se va intruni astazi intr-o sedinta extraordinara. Marin precizeaza ca a facut acest demers in conditiile in care Delta Tulcea nu va fi inscrisa in Liga I. "E un chix care nu are nici o valoare, nici o acoperire regulamentara. Regulamentele federatiei sunt clare si trebuie respectate. De ce nu a facut Petrolul memoriul in timpul campionatului?", a replicat Gheorghe Stefan, patronul Ceahlaului, echipa care vizeaza locul lasat liber de Delta Tulcea.

Pana ieri, era mai mult decat sigura ramanerea Ceahlaului Piatra Neamt in Liga I, ca cea mai bine clasata dintre cele patru retrogradate, in conditiile in care Delta Tulcea, fara licenta, nu poate promova, desi a castigat Seria I a Ligii a II-a. Marin sustine ca regulamentul nu permite insa ca gruparea lui Gheorghe Stefan sa continue in prima divizie. Articolul 55 din Regulamentul de Organziare al Activitatii Fotbalistice (ROAF) prevede la capitolul "Locuri vacante" urmatoarele: "Daca intr-o editie de campionat raman locuri vacante prin desfiintarea, excluderea, comasarea, sau renuntarea unor echipe la dreptul de a participa in campionatul respectiv, ori in alte situatii similare, se va proceda astfel: daca aceasta situatie a intervenit inainte de inceperea campionatului, echipele in cauza vor fi retrogradate in categoria imediat inferioara, locurile vacante fiind ocupate de echipele retrogradate in campionatul precedent, cel mai bine clasate". Cum Delta nu se afla in nici una dintre aceste situatii, nici Ceahlaul nu poate ramane in Liga I. Mai departe, articolul 55.2 spune: "Cluburile din Liga I care nu obtin licenta in conformitate cu prevederile Manualului national de acordare a licentei vor fi retrogradate in Liga a II-a, locurile vacante urmand sa fie ocupate pe baza aplicarii dispozitiilor art. 55.1". Acest articol se refera in mod explicit la echipe care au evoluat in liga superioara, acestea urmand a fi retrogradate. Nu este si cazul Deltei, echipa care nu a participat niciodata in Liga I (acest caz s-a aplicat in sezonul trecut, cand Sportul Studentesc a lasat locul celor de la Pandurii Tg. Jiu). Astfel, Marin sustine ca, dupa regulament, Ceahlaul nu are cum sa preia locul Deltei Tulcea.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.