Amenintata de FIFA cu dezafilierea, FRF va aplica pe 12 iunie decizia TAS legata de palmaresul Politehnicii Timisoara . Gruparea lui Iancu va plati peste 1.000.000 de euro despagubiri

Ionut Lupescu, director general al FRF, a anuntat ieri ca federatia de la Bucuresti va aplica marti, 12 iunie, decizia TAS legata de palmaresul Politehnicii Timisoara, in cadrul unei sedinte extraordinare a Comitetului Executiv. Anuntul lui Lupescu a venit la doar o zi dupa ce FRF a fost somata de FIFA sa sanctioneze pe FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, conform deciziei TAS din 5 decembrie 2006, in caz contrar forul roman urmand sa faca obiectul unei proceduri disciplinare, sanctiunile putand ajunge pana la excluderea din competitiile organizate de forul mondial.

Intr-un fax remis ieri de catre FIFA secretarului general al FRF, Adalbert Kassai, se mentioneaza ca, in urma analizarii unei plangeri venite din partea SC FC Politehnica Timisoara SA, patronata pana acum o luna de Claudio Zambon, forul international a ajuns la concluzia ca decizia TAS in cazul palmaresului nu a fost aplicata corect de catre FRF. "Decizia TAS trebuia in mod evident sa fie aplicata clubului care evolueaza in prima liga din Romania, FCU Politehnica Timisoara & Invest SA. In consecinta, solicitam FRF sa aplice corect decizia TAS, in toate punctele sale", se arata in comunicatul FIFA. FRF este somata astfel, ca pana pe 15 iunie 2007, cel mai tarziu, sa faca dovada aplicarii corecte a sanctiunilor impuse de TAS lui FCU Politehnica Timisoara & Invest SA, in caz contrar urmand sa fie deschisa o procedura disciplinara impotriva forului roman. Desi decizia TAS a fost anuntata pe 5 decembrie 2006, FRF a incercat prin toate mijloacele sa amane aplicarea acesteia, ba chiar a anulat-o pe 22 februarie, la Curtea de Arbitraj pentru Fotbal! Pana la urma, dupa cateva atentionari ale FIFA, pe 20 martie, CSJ s-a facut ca aplica decizia TAS, dar a sanctionat pe CS FCU Politehnica Timisoara, club care activeaza la nivel de copii si juniori! Pe 6 iunie, FIFA a anuntat clar ca daca gruparea din Liga I nu este sanctionata pana pe 15 iunie, FRF va ajunge la Comisia de Disicplina a forului mondial, ale carei masuri pot merge pana la dezafiliere!

Iancu pierde tot

Referitor la acest caz, Marian Iancu, presedintele clubului din Liga I, a declarat: "Sa puna decizia TAS in aplicare, e problema celor de la FRF. Ne vor dezafilia, asta e, asa au facut si comunistii: ne-au bagat in B si acum istoria se repeta. Probabil ca o sa iasa Mircea Sandu in fata si o sa ne puna sa ne schimbam numele si o sa ne dezafilieze. Nu mai am cu ce sa contraatac, am facut tot ce mi-a stat in putinta, sunt atatia oameni care ne-au dat dreptate". Iancu a sustinut de-a lungul disputei pentru palmares ca gruparea sa este adevarata Politehnica, desi se stie ca actuala "Poli" este urmasa lui Politehnica AEK Bucuresti, fosta AEK Bucuresti, fosta Fulgerul Bragadiru.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.