Campionatul Romniei este pe punctul de a se transforma intr-o competitie a echipelor aflate sub influenta lui Gigi Becali, ceea ce ar usura simtitor calificarea Stelei in grupele UEFA Champions League - sezonul 2008-2009. Oficial, "Razboinicul" nu detine niciun club in proprietate, numele sau nefigurind in acte nici la Steaua, nici la vreo alta grupare.

Si totusi, Becali este patron in Ghencea, iar zilele trecute si-a trecut in "portofoliu" si Gloria Buzau, ca si promovata pe prima scena. Ce urmeaza? Universitatea Cluj si CSM Rimnicu Vilcea, echipele din Seria a II-a a ligii secunde. Ardelenii isi fac, deja, planuri pentru partidele cu "granzii" Dinamo si Rapid, in timp ce teamul din Zavoi, pozitia a doua in clasament, mai are un singur hop pina la accederea in Liga 1. Saptamina trecuta, oficialitatile clujene au anuntat ca vor vinde 50% din actiunile detinute la clubul de fotbal Universitatea, promovat matematic in Liga 1. Desi initial s-a rostit numele miliardarului Ion Tiriac (vorbe!), se pare ca singura oferta concreta a fost facuta de Ionut Tene, presedintele filialei PNG Cluj si "ambasadorul" local al afaceristului Gigi Becali. Ca si in iarna, cind a incercat sa preia clubul de pe "Ion Moina", Becali s-a lovit de refuzul primarului Emil Boc. PD-istul nici nu vrea sa auda de o eventuala colaborare cu liderul PNG si a tot respins propunerea ca boss-ul Stelei sa controleze Universitatea Cluj. Nu este, insa, exclus ca latifundiarul sa gaseasca o alta solutie de a cumpara actiuni la "U".

Cu ochii pe CSM Rimnicu Vilcea

Daca la Cluj sint probleme, Gigi Becali are sanse mult mai mari sa preia "haturile" la CSM Rimnicu Vilcea. Cu toate ca echipa din Zavoi este in proprietatea municipalitatii, o mare parte din actiunile de la club ar putea fi vinduta unor nepoti de-ai lui Becali. Din cite se pare, tranzactia poate fi realizata cu ajutorul lui Dumitru "70.000" Dragomir, apropiat al primarului vilcean Mircia Gutau. Edilul orasului a recunoscut in dese rinduri ca nu poate finanta din bani publici o formatie care joaca in Liga 1, drept pentru care ar fi necesara cooptarea unui investitor particular. Este foarte probabil ca viitorul "patron" sa fie unul dintre nepotii magnatului de la Steaua, insa implicarea clanului Becali se va face doar cu o singura conditie: CSM Rimnicu Vilcea sa promoveze in prima liga. Cu o etapa inainte de finalul stagiunii, CSM ocupa locul 2 in seria a II-a, avind 59 de puncte. Echipa mai are nevoie de o victorie in ultima etapa (deplasare la FC Baia Mare, formatie deja retrogradata) pentru a se considera promovata. Pe locul 3 in clasament se afla Dacia Mioveni (57 de puncte), iar pitestenii joaca pe teren propriu cu Industria Sirmei Cimpia Turzii. Daca CSM si Dacia Mioveni vor termina la egalitate de puncte, atunci vor promova pitestenii, pentru ca au avantajul rezultatelor directe (1-2 la Vilcea si 2-0 la Mioveni).

Gloria Buzau, deja "acaparata"

Dupa Bucuresti, Buzaul este al doilea oras al tarii ca numar de simpatizanti stelisti. Echipa din Cring are acum o legatura mult mai strinsa cu FC Steaua, dupa ce clubul Gloria Buzau a fost cumparat de Costel Bucur, prieten apropiat al "Razboinicului". De altfel, Gigi Becali a recunoscut ca se afla in spatele acestei "afaceri": "Un prieten mi-a spus ca vrea sa cumpere o formatie si eu l-am indrumat spre Gloria Buzau, dar asta nu inseamna ca sint patron acolo. Nici n-am voie! Insa, doar n-o sa credeti voi ca poate Buzaul, vreodata, sa bata pe Steaua?! O sa bata pe Dinamo si pe Rapid, nu pe Steaua".


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.