Victoria de senzatie contra Suediei (25-16) confera nationalei feminine de handbal sansa de a participa, pentru a 6-a oara consecutiv, la un turneu final al CM.
Maniera in care a fost obtinut acest succes i-a impresionat pe toti oficialii romani. Imediat dupa finalul meciului din Suedia, presedintele FR de Handbal, Cristian Gatu, a spus: "Aceste fete au fata de campioane mondiale!".

Nationala feminina de handbal este, la aceasta ora, cea mai performanta dintre echipele din sporturile de echipa. Victoria fara dubii de la Uddevalla, din meciul tur al barajului de calificare la Campionatele Mondiale din Franta, din luna decembrie, a convins pe toata lumea ca fetele lui Gheorghe Tadici sunt, in acest moment, unele dintre cele mai bune din lume. Dupa ce Oltchim Rm. Valcea s-a impus intr-o maniera entuziasmanta in Cupa Cupelor, acelasi nucleu de jucatoare s-a distrat, duminica, si cu nationala Suediei, administrand nordicelor una dintre cele mai severe infrangeri din istorie. Fara indoiala ca, in acest moment, handbalul feminin traverseaza o perioada fasta. Asta a simtit-o si presedintele FRH, Cristian Gatu, un om care se entuziasmeaza foarte greu. "Aceasta echipa a ajuns la maturitatea deplina. Avem sanse mari sa ajungem in finala de la Paris. Dupa cum au jucat contra Suediei, aceste jucatoare au aratat ca au fata de campioane mondiale.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.