Gabriel Tamas a marcat sambata seara primul sau gol pentru echipa nationala. Fundasul Celtei Vigo a recunoscut ca meciul contra Sloveniei a fost mult mai greu decat credea si a acuzat jocul extrem de dur al adversarilor.

Portarul de rezerva al echipei nationale, Mircea Bornescu, a devenit, dupa meciul de la Celje, oracolul "tricolorilor". Goalkeeperul Craiovei nu numai ca a ghicit rezultatul final, dar a prezis si faptul ca Gabi Tamas va marca.

Click! : Felicitari pentru gol. Cum a fost?

Gabi Tamas: Greu de tot. Chiar nu credeam ca va fi asa. Cat despre golul meu, a fost o surpriza si pentru mine .

Slovenii s-au tinut de cuvant si au jucat agresiv...

Da, nu ai vazut ca ne-au lovit mereu?! Desi au luat patru sau cinci cartonase galbene inca din prima repriza, tot nu s-au potolit. Toti suntem loviti, care mai de care... Eu, cel putin, sunt plin de vanatai!

Cu o noua victorie la Timisoara suntem ca si calificati la Euro...

In mod sigur vom fi mult mai aproape de Campionatul European. Nu este decisiv meciul de miercuri, insa orice succes ne apropie de obiectiv.

Cum te simti pe primul loc in grupa?

Bine, cum altfel? Conteaza acum rezultatele din etapa viitoare. Sa vedem ce fac si Bulgaria si Olanda. Oricum, este clar acum ca in grupa se duce o lupta in trei, intre noi, olandezi si bulgari.

Mutu da de baut

Adrian Mutu le-a promis coechipierilor de la nationala ca le va face cinste dupa meciul de miercuri, de la Timisoara, in cazul unui nou succes. "Le-am zis baietilor ca le voi da de baut daca luam trei puncte in meciul viitor", a spus atacantul Fiorentinei. Mutu s-a declarat foarte multumit de jocul prestat la Celje si a marturisit ca si-a dorit sa se razbune pe sloveni, dupa ce acestia ne-au impiedicat in 2001 sa ajungem la Cupa Mondiala: "Mi-am dorit mult sa castigam. Eu am facut parte si din echipa de acum sase ani si am fost motivat in plus sa-mi iau revansa. Am luptat si pentru fostii mei colegi care nu mai sunt acum la prima reprezentativa, dar care au trait atunci acel cosmar".

Antrenorul primei reprezentative este un tip care nu se exteriorizeaza decat foarte rar. Victor Piturca este cunoscut pentru stilul sau extrem de "rece" chiar si cand vine vorba de un succes im-portant. Selectionerul a dovedit acest lucru inca o data la Celje, imediat dupa victoria cu 2-1 impotriva slovenilor. in timp ce dadea autografe, tehnicianul a fost rugat insistent de o tanara sa faca o fotografie. Vazand ca Piturca este foarte serios, domnisoara s-a luat de el: "Haide, zambiti si dumnevoastra macar o data. Sunteti mai fotogenic daca zambiti", i-a spus fata antrenorului, care a acceptat sa-i faca tinerei pe plac. Victor Piturca s-a declarat satisfacut de rezultat, insa si-a certat elevii pentru momentele de neatentie din ultimele minute ale jocului, atunci cand slovenii au reusit sa marcheze.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.