Nationala feminina de handbal a Romaniei s-a impus, aseara, la Uddevala, in partida tur a barajului de calificare la CM, cu 25-16, in fata Suediei. Fetele lui Gheorghe Tadici sunt ca si calificate la turneul final din luna decembrie, din Franta.
Dupa ce Oltchim Rm. Valcea s-a impus in finala Cupei Cupelor, Romania este pe punctul sa bifeze o noua performanta extraordinara in handbalul feminin. Elevele lui Gheorghe Tadici si Dumitru Musi sunt pe punctul de a se califica, pentru a 6-a oara consecutiv, la un turneu final al Campionatelor Mondiale. Romania s-a impus, aseara, in deplasare, la Uddevala, scor 25-16 (14-5), in fata Suediei si numai o minune ar putea face sa rateze prezenta la turneul final. Fetele noastre au inceput partida excelent, conducand in permanenta. Mai mult, Suedia a reusit "performanta" sa nu inscrie decat de 5 ori in prima repriza, un record negativ absolut pentru adversarele noastre. Tactica impusa de Tadici a dat roade.

O aparare extraordinara si un joc de contraatac perfect au creat premisele unei victorii indubitabile. Desi in repriza secunda nordicele au dat semne de revenire, romancele nu au dat nicio sansa adversarelor, aratand nu numai o diferenta enorma de valoare, cat mai ales o mentalitate care recomanda nationala noastra ca una dintre principalele favorite la castigarea titlului mondial.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.