Romania joaca diseara (ora 21.45 - in direct la TVR 1) cu Slovenia, la Celje, in grupa G a preliminariilor CE din 2008

Nationala are astazi un meci in care poate impusca doi iepuri: se razbuna pe sloveni, pentru eliminarea din barajul CM 2002, si devine favorita atat la calificarea pentru Euro 2008, cat si la primul loc in grupa. Romania si Slovenia au jucat pana acum cinci meciuri, fiecare reusind cate o victorie, iar trei meciuri s-au incheiat la egalitate. Primul meci a fost unul amical, pe 1 iunie 1994, la Bucuresti, scor 0-0. Singura victorie a Romaniei, scor 2-0,s-a inregistrat pe 1 martie 2006,la Larnaca, in cadrul turneului international din Cipru.

"Tricolorii" au efectuat ieri, la pranz, antrenamentul oficial, iar selectionerul Victor Piturca a decis sa anuleze conferinta de presa pe care ar fi trebuit sa o sustina la Celje. Piturca s-a suparat dupa ce doi operatori de televiziune din Romania i-au filmat pe jucatorii echipei nationale in momentul in care plecau de la hotelul din Ljubljana spre Celje, pentru antrenamentul oficial. Pana la urma, Piturca a facut declaratii, fiind de parere ca Romania trebuie sa realizeze ce si-a propus in meciul cu Slovenia, o victorie sau, in cel mai rau caz, un egal.

"Cred ca o sa realizam ce ne-am propus, o victorie sau, in cel mai rau caz, un egal. Foarte placut nu va fi daca nu vom castiga, dar pana la urma suntem echipa mai valoroasa acum si victoria trebuie sa fie de partea noastra. Insa trebuie sa demonstram asta si pe teren, nu doar sa vorbim.

Va fi foarte greu, cine va fi mai motivat si mai concentrat si cine va avea sansa mai mare va castiga meciul. Daca vom obtine doua victorii cu Slovenia, la Celje si Timisoara, va fi mai simplu in campania de calificare", a afirmat Piturca. La antrenamentul oficial, ultimele 15 minute au fost deschise presei, iar atunci jucatorii au fost impartiti in doua echipe de 11 contra 11. Una dintre echipe a fost formata din Lobont - Contra, Tamas, Chivu, Rat - Nicolita, Codrea, D. Stoica - Zicu - Cl. Niculescu, Mutu, iar cealalta a fost formata din Bornescu - Badoi, D. Goian, G. Muresan - St. Radu - Fl. Petre, Plesan, Ad. Cristea, Rosu - D. Niculae, Marica.


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.