Tanara jucatoare romana s-a calificat, ieri, in turul al treilea al concursului de simplu din cadrul celui de-al doilea turneu de Grand Slam al anului, realizand cea mai valoroasa performanta din ultimii ani a tenisului feminin romanesc. In varsta de doar 18 ani, Raluca Ioana Olaru a egalat, astfel, performanta obtinuta in 2000 de Ruxandra Dragomir-Ilie, care s-a oprit in optimile turneului de la Roland Garros, fiind depasita de celebra Mary Pierce.

Calificata pe tabloul principal al traditionalului turneu francez din circuitul WTA dupa ce a trecut de furcile caudine ale calificarilor, Raluca Ioana Olaru nu s-a speriat de faima adversarelor si a reusit, in numai doua zile, sa obtina cel mai valoros rezultat al carierei sale.

Dupa ce miercuri a trecut de runda inaugurala, invingand-o pe reprezentanta Ucrainei, Julia Vakulenko (cap de serie nr. 30), cu 6-4, 6-1, ieri, tanara noastra jucatoare si-a mai trecut in cont o victima, spulberand-o in numai 74 de minute de joc efectiv pe mult mai experimentata reprezentanta a Belarus, Tatiana Potsek (locul 101 WTA), cu 6-3, 6-0. In urma acestor succese senzationale, Olaru si-a asigurat din partea organizatorilor francezi un cec in valoare de 39.400 de euro, castig similar cu suma totala cumulata in intreaga ei cariera profesionista, 51.713 de dolari.

Totodata, Raluca Olaru va urca, in premiera, in topul primelor o suta de sportive ale lumii, urmand sa primeasca pentru calificarea in turul al treilea de la Roland Garros un bonus de 75 de puncte WTA.