Ajax Amsterdam a reusit in extremis calificarea in Liga Campionilor, alaturi campioana PSV Eindhoven, dupa ce a cistigat, cu 3-0, finala play-off-ului in fata celor de la AZ Alkmaar. In partida de la Amsterdam pentru Ajax au marcat Heitinga '57, Donk '58 (autogol) si Gabri '89.

Ogararu si Mitea au fost titulari la Ajax, acesta din urma fiind inlocuit, in minutul 29, cu Tom de Mul. Ajax va evolua in turul III preliminar al Ligii Campionilor, unde este calificata si campioana Romaniei, Dinamo. In turul trei preliminar ar putea ajunge si Steaua, ocupanta locului secund in Liga I, daca va trece de al doilea tur preliminar din LC. In urma esecului din play-off, AZ Alkmaar va evolua in Cupa UEFA, alaturi de SC Heerenveen, FC Twente si Groningen. FC Utrecht, formatie la care este legitimat Lucian Sinmartean, va evolua in Cupa UEFA Intertoto, obtinind calificarea dupa doua remize cu Vitesse Arnhem in finala play-off-ului pentru aceasta competitie: 2-2 in deplasare si 0-0 pe teren propriu. Sanmartean nu a fost folosit in dubla mansa cu Vitesse, din cauza unei accidentari.

In Franta, calma la poli, unde Lyon era de mult campioana, iar de etape bune se stia ca Troyes, Sedan si Nantes vor retrograda, Ligue I a fost efervescenta in ultima etapa, cind si-a stabilit a treia echipa pe care o va trimite in Europa, in turul trei al UEFA Champions League (UCL). Lens era mare favorita, avind nevoie chiar si de un egal la Troyes, daca nici Bordeaux, Toulouse sau Rennes nu ar fi invins. Numai ca Lens a fost decapitata in doar o ora, (0-3), iar Toulouse a invins clar acasa pe Bordeaux (3-1), urcind pe locul al treilea.