Documentele probeaza faptul ca FC Politehnica Invest este continuatoarea legala a lui FCU Politehnica, desi FIFA a fost informata de FRF ca intre cele doua societati nu este nici o legatura

Pe 20 martie, Comisia pentru Statutul Jucatorului a anuntat ca va aplica decizia Tribunalului de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, legata de palmaresul Politehnicii Timisoara, sanctionand un club cu echipe de copii si juniori, deoarece gruparea lui Iancu, cea din Liga I, si-a schimbat numele din FCU Politehnica Timisoara in FC Politehnica Timisoara & Invest.

La interventia italianului Claudio Zambon, fostul patron al SC FC Politehnica Timisoara SA, grupare care castigase litigiul la TAS, FIFA a somat in mai multe randuri federatia de la Bucuresti sa aplice corect decizia. FRF continua sa sustina ca FC Politehnica Invest, echipa din Liga I, nu are nici o legatura cu FCU Politehnica, desi regulamentele federale si chiar documente ale gruparii banatene sustin contrariul. Vineri, 25 mai, a expirat si ultimul termen primit de FRF de la FIFA pentru aplicarea deciziei si justificarea acesteia. Daca FIFA va considera ca FRF nu a aplicat corect decizia TAS, federatia lui Mircea Sandu risca sanctiuni drastice, mergand de la amenda si pana la dezafiliere, lucru echivalent cu neprogramarea Nationalei la meciurile din preliminariile lui Euro 2008.

Consilierul juridic al FRF, Justin Stefan, a explicat in martie ca FCU Politehnica este o asociatie care nu are nici o legatura cu SC FC Politehnica Timisoara & Invest SA, al carui proprietar este compania Balkan Petroleum si care activeaza cu echipe de seniori in Ligile I si a II-a. "FCU Politehnica este, de asemenea, club afiliat la FRF, dar nu are legatura cu clubul unde este presedinte Iancu, SC FC Politehnica Timisoara & Invest SA. FCU Politehnica este o asociatie care activeaza in cadrul campionatelor de copii si juniori, dar nu stiu cui apartine. Stiu ca exista niste membri, dar mai multe detalii si numele acestora se pot afla doar de la Ministerul Justitiei", declara Stefan.

Mai mult, clubul din Liga I a putut sa foloseasca numele, palmaresul, imnul si celelalte insemne ale Politehnicii, scapand si de penalizari care ar fi putut atinge doua milioane de euro! "Hotararea TAS este pronuntata strict impotriva FCU Politehnica Timisoara, care are echipe in campionatele de copii si juniori. Gruparea lui Iancu nu are nici o legatura cu aceasta decizie. Ea poate activa ca si pana acum, iar daca vor exista nemultumiri impotriva clubului din Liga I, societatea lui Zambon este nevoita sa se adreseze din nou instantelor si sa parcurga cursul firesc al comisiilor", a mai afirmat juristul FRF.

Transformare sau cesiune = continuatoare

Stefan a "uitat" insa sa spuna ca decizia TAS a prevazut la unul dintre puncte ca sanctiunile se vor aplica lui FCU Politehnica, dar ca, avertizata de faptul ca aceasta grupare si-ar putea schimba denumirea, a precizat ca sanctiunile sa se extinda si fata de continuatoarea legala. Stefan a tras concluzia ca FC Politehnica Invest nu are nici o legatura cu FCU Politehnica, informand si FIFA in acest sens. Numai ca FC Politehnica Invest joaca in Liga I pe locul lui FCU Politehnica, nume care apare atat in documentele LPF, cat si in cele ale UEFA (inlcusiv pe site-urile oficiale).

Conform statutului FRF, un club nou infiintat nu poate juca intr-o liga superioara (Liga I in cazul lui "Poli"), ci trebuie sa se inscrie in campionatul judetean! Totusi, FC Politehnica Invest joaca bine-mersi in Liga I. Acest lucru este posibil fie prin transformarea unei asociatii non-profit in societate comerciala pe actiuni, fie prin infiintarea unei societati comerciale sportive si cesiunea dreptului de participare!


Despre autor:

Ziua

Sursa: Ziua


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.