Andrei Pavel s-a calificat in turul al treilea al turneului de Masters Series "Pacific Life Open", de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii de 2,1 milioane de dolari. Dupa ce a avut primul tur liber, fiindca este cap de serie numarul 21, tenismanul roman a trecut destul de greu in runda a doua de un francez necunoscut, Gregory Carraz, scor 6-7 (5), 7-6 (6), 6-2, pe care il mai invinsese si in urma cu doua luni, la Milano. Chiar daca a avut acces pe tabloul principal dupa ce jucase in calificari, Carraz (nr. 99 ATP) reusise sa-l elimine in turul inaugural pe australianul Mark Philippoussis. Pavel va primi pentru aceasta performanta 7 puncte in ierarhia ATP si un cec de 15.600 de dolari.

N-au mai jucat de cinci ani

In turul trei, "Cneazul" il va intilni pe americanul Andre Agassi (35 de ani), favoritul numarul 9 la cucerirea trofeului, care l-a "executat" pe australianul Wayne Arthurs, scor 6-4, 6-1. Pavel si Agassi nu s-au mai intilnit in circuitul ATP din anul 2000, cind romanul a cis-tigat partida cu veteranul american din "optimile" de la Stuttgart. Totusi, scorul general al disputelor cu Agassi este defavorabil lui Pavel: 1-4.

Miza meciului nu inseamna doar calificarea in optimile de finala si cele 15 puncte ATP, ci si cecul de 30.000 de dolari care-i va reveni invingatorului. Daca pentru Agassi, cel mai bogat tenisman in activitate, aceasta suma reprezinta doar unu la suta din cistigurile obtinute din premii in cei 19 ani de cariera (30 de milioane de dolari), pentru Pavel, care are "doar" 4 milioane de dolari, presiunea este ceva mai mare.

Neveste nemtoaice

Andrei va fi incurajat din tribune de sotia sa, Simone, si de cei doi copii, Elena (6 ani) si Marius (3 ani), care il insotesc in aceasta deplasare, in timp ce, pe linga miile de spectatori americani, lui Agassi ii vor face galerie sotia sa, Steffi Graf, baiatul Jaden Gil (4 ani) si fata Jaz Elle (2 ani). Atit Simone, cit si Steffi sint nemtoaice. Victor Hanescu, eroul meciului de Cupa Davis cu Belarusul, s-a oprit inca din turul inaugural la Indian Wells. "Hane" a fost invins mult prea usor, scor 2-6, 2-6, de francezul Cyril Saulnier. Nici principalul adversar al romanilor din Cupa Davis, bielorusul Max Mirnii, n-a avut mai mult noroc, fiind eliminat in turul secund de argentinianul Gaston Gaudio.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.