Adevaratul fotbal se joaca in Spania: Real Madrid, Barça, FC Sevilla si Valencia au sanse aproximativ egale sa cistige titlul. Etapa din week-end a fost incendiara. Ultimele trei runde vor fi apocaliptice. In vreme ce in Italia, Anglia, Franta sau Germania situatia s-a limpezit, in cel mai spectaculos fotbal din lume, "Primera Division", problema titlului ramine indecisa si incendiara.

Mai sint trei etape, si patru formatii au sanse aproximativ egale sa cistige campionatul. Este o lupta pe viata si pe moarte, in care se foloseste tot arsenalul disponibil: jucatori vedeta, arbitri, public, presa etc. Real Madrid si FC Barcelona (ambele cu cite 69 de puncte) sint principalele favorite, "galacticii" si "extraterestrii" fiind urmariti indeaproape de FC Sevilla (67p.) si CF Valencia (65p).

Duminica seara, Spania a trait cu sufletul la gura una dintre cele mai electrizante etape din ultimele sezoane. Sevilla, proaspat reincoronata printesa de Cupa UEFA, a trecut de La Coruna, Valencia cistigase simbata la Mallorca, urmau examenele granzilor. Mai intii, toti ochii au fost atintiti catre arena "Nuevo Colombino" din Huelva, unde Real Madrid a invins (scor 3-2) cu un gol marcat in minutul 90. Povestea "spartanilor" s-a repetat, dupa ce, in runda precedenta, madrileni cistigasera cu 4-3 confruntarea cu Espanyol, cu un gol inscris in ultimele secunde.

Presa ostila Madridului tipa ca formatia (renascuta) a lui Fabio Capello a beneficiat de ajutorul arbitrilor. Madridul ignora, insa, galagia produsa de rivali si anunta ca nu va ceda nicio palma de pamint in lupta pentru titlul. Amenintata de victoriile obtinute de Sevilla, Valencia si Real Madrid, la ceas de seara a venit rindul Barçei sa-si spuna punctul de vedere. Un esec in derby-ul cu Atletico Madrid ar fi trimis echipa lui Rijkaard pe locul 3 si in afara grupelor Champions League.

Numai ca, intr-un meci cu adevarat crucial, Ronaldinho, Messi si Eto`o s-au dat de trei ori peste cap, redevenind magicieni, iar Barça a inscris pe "Vicente Calderon" nu mai putin de sase goluri, dind un exemplu de ambitie, combinata din plin cu forta si eficacitate. In Spania, mai sint trei etape de jucat. Probabil, nu vom cunoaste campioana decit in ultima secunda.