Noul presedinte UEFA, Michel Platini, arata, intr-un interviu acordat pentru „Financial Times“, cum vrea sa scoata fotbalul din sfera competitiei economice.

Michel Platini declara razboi comercializarii fotbalului, propunind restringerea dreptului la libera circulatie a fotbalistilor profesionisti, la mai bine de zece ani de la celebra lege Bosman, care le garanta acest drept fundamental.

"Nu poti ucide o filosofie a fotbalului veche de 150 de ani din cauza unui comisar european care nu a practicat niciodata un sport si care considera ca un sportiv este un muncitor", a protestat Platini fata de pozitia comisarului UE pentru Concurenta, Neelie Kroes.

Presedintele Nicolas Sarkozy si viitoarea presedintie portugheza a UE sint considerati principalii aliati ai noii conduceri UEFA. "Trebuie sa vorbesc cu Sarkozy. In Franta exista un consens. Ne vom face treaba, ne vom apara ideile", a declarat Platini. "Este sport, o parte a vietii noastre, nu un produs.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.