Gheorghe Stefan, presedintele de onoare al gruparii Ceahlaul Piatra Neamt, a facut zilele trecute mare caz in privinta meciurilor de culise care au condus, practic, la retrogradarea formatiei sale in esalonul inferior.

Stefan i-a acuzat pe cei de pe Politehnica Iasi si Farul Constanta ca au aranjat partida directa - disputata in etapa 32, scor 2-0 pentru "marinari" - deznodamintul intilnirii din Copou avind dublu rezultat: salvarea Farului si retrogradarea Ceahlaului. Trecind peste faptul ca, referindu-se la un aranjament intre Poli Iasi si Farul, Gheorghe Stefan s-ar putea sa aiba dreptate (deh, blestemele vremurilor de altadata, Pinalti!), surse bine informate afirma ca patronul nemtenilor nu a dat in clocot in aceasta chestiune - asa cum multa lumea s-ar fi asteptat - pentru ca primarul din Piatra Neamt are un as in mineca. Si nu doar Ceahlaul beneficiaza de un plan miraculos si salvator (pentru ei) si grotesc (pentru noi), ci si FC Arges, aceste doua echipe putind ajunge - ca altele, in precedentele sezoane - in tragi-comica situatie de a ramine in Liga 1, desi au retrogradat! La sfirsitul sezonului 2006-2007, din Liga 1 vor retrograda ultimele patru formatii. Trei dintre acestea, FC National (locul 18), Jiul Petrosani (locul 17) si FC Arges (locul 16) sint deja condamnate la esalonul secund, in vreme ce echipa Ceahlaul Piatra Neamt (locul 15) mai are o speranta, insa, aceasta tine de domeniul fantasticului. Farul (36 puncte) trebuie sa piarda ultimele doua meciuri ramase de disputat, iar Ceahlaul (30 de puncte) sa invinga tot. Daca Ceahlaul va egala Farul, moldovenii vor beneficia de avantajul rezultatelor directe (0-0 si 1-0). Insa, Ceahlaul infrunta in ultimele doua runde pe Rapid (deplasare) si Dinamo (acasa), in timp ce Farul joaca la Constanta cu "U" Craiova si in deplasare cu CFR Cluj. La finalul sezonului 2006-2007, din Liga II vor promova patru echipe: primele doua din Serie I si primele doua din Seria II-a. In Seria I, cu patru etape inainte de finalul stagiunii, nu mai putin de sase formatii sint angrenate in batalia pentru promovare, dar trei dintre acestea fac parte din plutonul fruntas: Gloria Buzau (locul 1 - 53 puncte), Petrolul Ploiesti (locul 2 - 52 puncte) si, atentie, Delta Tulcea (locul 3 - 52 de puncte). In Serie II-a, Universitatea Cluj (locul 1 - 62 puncte) este ca si promovata, urmind ca pentru cealalta pozitie care duce in Liga 1 sa se lupte formatiile Minerul Lupeni (locul 2 - 52 puncte), Dacia Mioveni (locul 3 - 51 puncte) si FCM Rm.Vilcea (locul 4 - 50 puncte).

Atentie la Delta Tulcea si Dacia Mioveni!

Spuneam ca Gheorghe Stefan nu-si pune sperante in salvarea Ceahlaului de la retrogradare. Insa, edilul urbei moldave are o varianta salvatoare. In ce consta ea? In situatia, foarte probabila, in care Delta Tulcea reuseste promovarea, Ceahlaul nu va fuziona cu Delta Tulcea - astfel de procedee nu mai sint permise de FRF - dar va folosi un artificiu tehnic foarte bine gindit. Sint informatii potrivit carora, Delta Tulcea se va prezenta la Comisia de Licentiere cu o documentatie nesatisfacatoare si nu va obtine licenta de inscrierea in campionatul Ligii 1 - sezonul 2007-2008. In aceste conditii, comisiile abilitate ale FRF vor refuza accesul dobrogenilor in primul esalon - spre "disperarea" tulcenilor - pastrind in schimb Ceahlaul Piatra Neamt in Liga 1, in calitate de ocupanta a locului 15 - vezi situatia Sportul Studentesc vs. Pandurii Tg.Jiu, din startul campionatului actual. Nu stim prin ce mijloace va reusi Gheorghe Stefan sa-i convinga pe tulceni sa recurga la acest gest, cum de altfel nu se stie nici daca Delta Tulcea va apuca in acest an sa discute despre accesul in Liga 1. Cam in aceeasi situatie se va afla si FC Arges cu Dacia Mioveni, discutiile intre cele doua cluburi fiind avansate. De altfel, in presa au aparut o serie de speculatii referitoare la raminerea Argesului in primul esalon. Urmeaza sa descoperim cum se va produce minunea!


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.